Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Top 5 trucuri pentru ten

Top 5 trucuri pentru ten

Zi de zi apar noi trucuri sau se reconfirmă cele clasice, însă, atunci când avem o problemă, toată informația pare în zadar! Iata cele mai valoroase secrete, care te vor ajuta să previi unele situații, astfel încât sa nu mai trebuiasca să ajungi să… vindeci! Astfel, pregătirile de frumusețe premergătoare nunții vor fi floare la ureche.

1. Lasă curățarea feței la finalul dușului. Poate că ți se pare logic să-ți speli fața imediat ce intri la duș, însă nu e în avantajul tenului. Odată exfoliat și cu porii deschiși, tenul tău va acumula toate rezidurile rezultate din spășarea părul, care vor ajunge în porii deschiși. În plus, exfoliindu-te imediat ce intri în duș, poți să-ți agresezi tenul, deoarece pielea uscată are nevoie să fie înmuiată înainte de a fi eliminată. Așteaptă până la finalul băii pentru a face asta.

2. Așteaptă 15 minute între aplicarea cremei hidratante și acoperirea feței cu fond de ten. Dacă nu respecția acestă regulă – și multe dintre noi nu o facem, grăbite să ne machiem – fondul de ten sau BB-crema va intra în piele odată cu crema, iar dacă porii nu sunt închiși, să nu te miri că-ți apar des puncte negre sau coșuri.

3. Nu adormi machiată. Pe asta o știai, însă o să ți-o repetăm la nesfârșit. Este important ca tenul să respire peste noapte. Dacă ești foarte obosită, folosește șervețele umede, apoi clătește-te bine! Dar pentru ritualul zilnic, aplică deopotrivă un demachiant și un produs de curățare a pielii, dacă vrei să ai parte de un ten sănătos. Nu te-am convins? S-o luăm altfel: urmările unei nopți în care ai adormit machiată – față înroșită, ochi umflați, piele iritată – dispar cam în 3 zile… cu eforturi!

4. Nu te atinge de coșuri. Chiar dacă te tentează, vei regreta amarnic. Unui coș îi ia mai puțin să se vindece dacât unei răni provocate în urma atacării acestuia. În plus, va fi mult mai dificil să acoperi zona prin machiaj, decât dacă ai camufla doar coșul (agresarea pielii mărește suprafața rănii). Ca să nu mai vorbim de petele maronii, care dispar foarte lent!

5. Ferește-te de soare în orice anotimp. Majoritatea femeilor se preocupă să-și procure o cremă de protecție solară doar când merg pe litoral și stau cu orele la plajă. Însă acest gest este aproape inutil… în comparație cu pericolul la care ne expunem. În primul rând, expunerea prelungită la soare nu este deloc recomandată, iar aplicare unei creme pentru protecție solară este o măsură obligatorie pentru fiecare zi a anului (da, inclusiv… de fapt, mai ales, iaran, la ski, când albul zăpezii reflectă puternic lumina soarelui). Folosește tot timpul o cremă cu SPF cel puțin 30, dacă vrei un ten tânăr și frumos și o piele sănătoasă.

Comments

comments

Lasă un răspuns