Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Tot ce trebuie sa stii despre aplicarea de gene false si ingrijirea acestora

Tot ce trebuie sa stii despre aplicarea de gene false si ingrijirea acestora

gene false

Aplicarea genelor false face parte deja din ritualul de infrumusetare la care adera orice femeie care isi doreste sa arate impecabil la un eveniment sau in viata de zi cu zi. In linii mari, aplicarea genelor false include cativa pasi simpli in functie de tipul pentru care s-a optat: gene false de tip banda sau individuale – in ambele cazuri, calitatea genelor trebuie sa fie foarte buna, recomandat fiind sa se achizitioneze din magazine de profil precum cel de aici si nu din locuri obscure.

Aplicarea de gene false de tip banda

Pasii care trebuie urmati in acest caz, includ:

 • Desprinderea genelor din cutie – proces care poate fi realizat cu o penseta sau chiar cu degetele;
 • Taierea din lungimea genelor in cazul in care aceasta este mai mare decat cea a pleoapei mobile a ochiului;
 • Aplicarea unui strat subtire de lipici pe banda interioara de care dispun genele false;
 • Cand adezivul aplicat devine lipicios (cateva secunde), foarte aproape de baza genelor naturale, incepand din coltul exterior al ochiului catre interior, se aplica genele false. Presupunand ca genele false nu s-au lipit cum trebuie, se preseaza usor pe banda cu un betisor. Intr-o ipoteza si mai rea, in care genele false nu se lipsesc deloc, se indeparteaza si se curata lipiciul si se repeta din nou procedeul.
 • Dupa uscarea adezivului (10 minute cu aproximatie), acesta se „ascunde” prin creionarea cu un dermatograf negru sau prin aplicarea unui fard inchis sau tus. Acest pas se poate exclude daca se achizitioneaza separat un lipici de calitate, negru sau transparent.

Aplicarea genelor false fir cu fir

In acest caz, procedura este mai dificila si este recomandat sa se recurga la serviciile unui specialist. In principiu, pasii care trebuie sa se urmeze, includ:

 • Curatarea genelor naturale si a pleoapei mobile;
 • Pieptanarea genelor naturale;
 • Turnarea unei cantitati de lipici – una sau doua picaturi – intr-un recipient sau o suprafata plana;
 • Desprinderea fiecarei gene din cutia in care sunt ambalate, cu o penseta;
 • Prinderea unei gene cu penseta si inmuierea capatului inferior in picatura de adeziv anterior pregatita;
 • Aplicarea genei false pe cea naturala, in partea centrala a pleoapei, dar fara sa o atinga, tinand-o fixata pana ce se lipseste bine.
 • Ulterior, la distante egale de geana centrala, se aplica doua gene in partea stanga si alte doua in partea dreapta. Ulterior, umplandu-se spatiile ramase.

Indiferent de tipul genelor false alese, cei de la Cosmopolitan spun ca este important sa se aiba in vedere toate aspectele importante ce tin de aceasta procedura.

Ingrijirea genelor false

Intretinute corect, genele false pot rezista o lunga perioada de timp fara sa cada prematur. Desi este recomandat ca pentru intretinere sa se mearga la salon la doua – trei saptamani, trebuie sa se evite expunerea la abur, utilizarea rimelului pe baza de ulei (trebuie sa se aleaga un rimel pe baza de apa) – in mod similar si produsul pentru demachiere. De asemenea, contactul cu apa este interzis pana la 24 de ore dupa aplicarea genelor false – se poate utiliza totusi un spray cu apa termala.

Nu in ultimul rand, pentru a se bucura de o privire seducatoare cat mai mult timp, cele care aleg sa poarte gene false trebuie sa nu isi atinga sau sa isi frece ochii, pentru ca doar asa vor evita caderea prematura a acestora.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns