Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Tratamente care iti distrug parul

Tratamente care iti distrug parul

Statistic femeile isi schimba culoarea parului si coafura de 2-3 ori pe an. Si este foarte bine ca facem asa pentru ca nimeni nu vrea sa aiba aceeasi coafura mereu, iar schimbarile sunt bune pentru moral. Din pacate nu la fel de bune sunt ssi pentru par. Iata cateva tratamente care isi distrug parul si cateva sfaturi utile. Aceste tratamente care iti distrug parul sunt un rau necesar, dar este bine sa cunosti cateva detalii pentru a reduce efectele negative la minimum posibil.

Permanentul

Nu ma refer la permanentul cu "sarmalute" sau nu doar la acesta, ci si la tratamentele pentru intinderea parului. Combinatia dintre caldura si chimicale este foarte daunatoare. In primul rand limiteaza astfel de tratamente care iti distrug pasul la unul la 4-6 luni, niciodata mai des, si evita pe cat posibil sa asociezi solutiile chimice cu tratamentele termice. Daca iti indrepti parul cu placa, foloseste temperaturi medii si, in paralel, tratamente pentru intretinerea firului de par. Placa subtiaza firul de par, il fragilizeaza, si il face sa-si pierda stralucirea naturala. In plus parul se rupe si se despica foarte usor la varfuri.

Tratamentele cu cheratina

Acestea iti pot face la si foarte bine si foarte rau. Cheratina este o proteina care are rolul de a intari firul de par si este utila pentru parul fragil, dar unele solutii contin prea multa formaldehida, care pe langa faptul ca este o substanta cancerigena poate determina fragilizarea firului de par si ruperea acestuia. Tratamentele de acest gen, cu adevarat bune, sunt cele care se aplica la rece. Dupa aceste tratamente evita sa folosesti placa cel putin doua-trei zile.

Decolorarea parului

Este stiut ca acesta este unul din tratamentele care iti distrug parul. Solutiile folosite au ca efect deschiderea cuticulelor, parul devine poros si se rupe. Parul tratat astfel nu retine bine culoarea, este extrem de fragil si se depica la varfuri. Daca vrei neaparat o nuanta deschia nu apela la decolorare, este mai putin daunator sa-ti vopsesti parul, evident preferate fiind solutiile fara amoniac si fara formaldehida.

Vopsitul parului

Vopsitul parului este genul de tratament care iti distruge parul. Chiar si produsele de foarte buna calitate pot produce alergi. Nu-ti schimba radical culoarea parului si vopseste-te la intervale cat mai mari de timp. Foloseste sampoane colorate pentru a intretine culoarea si aplica in fiecare saptamana o masca de par care sa hraneasca si sa regenereze parul. Este foarte important sa-ti tunzi varfurile la fiecare 6-7 luni pentru a stimula regenerarea naturala a firului de par. Ia in calcul ca o solutie mai blanda si mereu buna este sa-ti faci suvite.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns