Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Tratează vergeturile acasă

Tratează vergeturile acasă

Puţine femei pe lumea asta au privilegiul să fie ferite de apariţia vergeturilor, oricât de mici şi neînsemnate ar fi ele. Fie că apar în procesul de creştere din adolescenţă, în cel de sarcină sau, pur şi simplu, din cauza acumulării de kilograme multe într-un timp scurt, vergeturile se ivesc imediat şi nu prea se dau duse. Dar, în funcţie de cât de devreme acţionezi asupra lor, ai şansa atenuării aspectului striat al pielii într-o proporţie foarte mare. Prin umare, nici nu e cazul să te arunci la tratamente cu laser, micro-peelinguri sau chiar intervenţii chirurgicale până nu încerci aceste remedii naturale, în confortul casei tale şi în limitele de siguranţă ale bugetului.

Comprese cu suc de ceapă

Dă două cepe medii prin răzătoare şi stoace-le sucul cu ajutorul unui tifon. Amestecă-l cu oţet de mere în părţi egale şi îmbibă o cârpă moale, din fibre naturale, cu această soluţie. Tamponează zonele afectate de vergeturi cu această compresă, de două ori pe zi.
 

Cremă de avocado

asează miezul unui avocado şi amestecă-l cu zeama de la o lămâie, două linguri cu miere şi două linguri cu ulei de lavandă. Aplică această pastă pe vergeturi şi masează uşor, cu mişcări circulare, până este absorbită total de piele. După aproximativ două săptămâni de aplicări zilnice, te vei bucura de primele rezultate.
 

Scrub din zaţ şi ghimbir

Deşi zona vergeturilor are nevoie de o oxigenare mai bună ca restul pielii – pentru vindecarea ei, totuşi nu este recomandat să acţionezi des şi brutal cu produse de exfoliere asupra acesteia, din cauza sensibilităţii tegumentului. Dar poţi încerca un scrub uşor cu zaţ de cafea şi ghimbir. Dă o rădăcină medie de ghimbir prin răzătoarea mică şi amestecă-l cu zaţ de cafea şi ulei de măsline cât să se lege o pastă. Foloseşte-o de 2-3 ori pe săptămână, cu delicateţe. Principiile active din ghimbir vor oxigena pielea afectată, zaţul o va hidrata, iar uleiul o va hrăni.
 

Mască de morcov

Dă un morcov prin răzătoare şi amestecă-l cu zeama de la o lămâie şi două linguri cu ulei de măsline. Betacarotenul din leguma dulceagă va funcţiona ca un tonic pentru pielea slăbită. Lasă masca să acţioneze pe zonele afectate 15-20 de minute şi clăteşte cu apă călduţă. Foloseşte masca de 1-2 ori pe săptămână.
 

Comprese cu ceai

Fă o plimbare până la un magazin de produse naturiste (de tip Plafar) şi cumpără următoarele ceaiuri: de iederă, de creţişoară, de coada-calului şi de lemn-câinesc. Prepară un amestec de infuzii din părţi egale ale acestor plante şi foloseşte-l să aplici comprese pe vergeturi, după ce s-a răcit. Fă asta zilnic şi vei observa o îmbunătăţire a calităţii pielii tale.
 
SFAT: Ca să previi apariţia unor vergeturi noi, asigură-te (printr-o vizită la medic şi analize de sânge) că organismul tău beneficiază de doza zilnică recomandată de zinc. Acesta este responsabil cu elasticitatea pielii.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns