Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Trucuri care iti tin pielea tanara

Trucuri care iti tin pielea tanara

Odată cu înaintarea în vârstă, nivelul de hidratare al pielii scade, iar tenul devine mai sensibil, astfel că, pentru păstrarea aspectului tânăr al tegumentului şi pentru a încetini procesul de îmbătrânire, pot fi folosite cinci metode simple.

Avem 5 trucuri care îţi ţin pielea tânără şi încetinesc procesul de îmbătrânire.

Hidratarea
Cel mai important lucru este acela de a consumă foarte multă apa. Corpul uman este 60% apa, iar activităţile zilnice consumă această rezervă, care trebuie refăcută. Pentru o piele netedă şi proaspătă, dar şi pentru a elimină toxinele din organism este foarte important să fie consumate cel puţin opt pahare de apa pe zi.

10 alimente care te întineresc
Ţine minte! Consumul insuficient de apa afectează în primul rând pielea pentru că procesele metabolice repartizează apa în oridinea priorităţilor, iar pielea este ultima pe lista. Se poate spună că ultimul pahar de apa, din cele 8 recomandate este cel de care s efoloseste pielea.

Stresul

Stresul mental accelerează procesul de îmbătrânire. Astfel, în situaţii de stres, persoanele îşi pierd echilibrul natural al corpului care controlează secreţia de hormoni, refacerea celulelor şi a colagenului. Remediile stau în yoga, respiraţia profundă şi meditaţie care reduc stresul, oxigenează creierul, stimulează circulaţia şi cresc nivelul de energie.

Un alt mod de a încetini procesul de îmbătrânire este realizarea unei măşti cu fructe, adaptate tipului tău de ten. †’Foloseste de câte ori ai ocazia papaya. Pur şi simplu zdrobeşte pulpă fructului şi indinde pastă pe faţă. Enzimă din acest fruct, papaină, exfoliază celulele moarte şi reduce depunerile de melanină. †’De asemenea, tenul poate fi masat cu felii de căpşuni, care conţin betacaroten şi vitamină A, pentru regenerarea colagenului. †’Măştile cu aloe vera contribuie la reducerea ridurilor şi încetinesc procesul de îmbătrânire.  ’Mastile cu avocado sunt mai eficiente decât cea mai scumpă cremă de faţă. Simplu întins pe faţă, face minuni.

Exerciţiile fizice. Totodată, exerciţiile fizice menţin tonusul muscular, reduc problemele cardiovasculare şi ajută persoanele să rămână în formă şi să se simtă mai tineri. Sportul stimulează circulaţia şi îmbunătăţeşte activitatea intelectuală, iar plimbările sunt un mod excelent de a face mişcare. O bună circulaţie înseamnă o bună oxigenare a ţesuturilor, iar oxigenul este sursă tinereţii şi elementul esenţial pentru tinereţea stratului de colagen, a cărui îmbătrânire, îmbătrâneşte pielea.

Dietă sănătoasă. O dietă alimentară sănătoasă şi echilibrată ajută la păstrarea aspectului tânăr al tenului. Astfel, dintr-o alimentaţie echilibrată nu ar trebui să lipsească fructele şi legumele, bogate în antioxidanţi, care apăra organismul de boli asociate cu îmbătrânirea. De asemenea, carnea roşie trebuie consumată moderat, în timp ce peştele şi fructele de mare pot fi introduse din belşug în dietă alimentară. De evitat este şi pâinea albă, putând fi înlocuită cu pâine integrală şi cât mai multe cereale.

Acestea au fost cele 5 trucuri care îţi ţin pielea tânără. Aplică-le pe toate începând din acest moment şi nu doar că vei întârzia îmbătrânirea, dar vei şi intinerii!
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns