Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Trucuri care-ti maresc ochii

Trucuri care-ti maresc ochii

Genele fac diferenta

Cel mai rapid truc pentru a da senzatia ca ochii sunt mai mari este definirea genelor, dar nu oricum.

  • In primul rand, genele trebuie sa fie bine intoarse pentru a dezvalui ochiul, lasand la vedere cat mai mult din albul lui. Pentru asta, ai nevoie de un cleste de intors genele, pe care il folosesti inainte de rimelare, dupa care aplici mascara, de preferat pentru curbare, care sa amplifice ce efectul de rasucire a genelor.
  • Un alt truc este curbarea genelor cu ajutorul rimelului: aplici 3-4 straturi de rimel, apoi inca 2-3 straturi de rimel de alungire doar pe varfuri, insistand la coltul exterior al ochiului.
  • Aplicarea genelor false este un alt secret pentru a crea iluzia de ochi mai mari. Poti opta pentru genele complete sau pentru cateva fi re, aplicate doar la coada ochiului. Dupa cateva secunde, foloseste rimelul in mod obisnuit.
  • Foloseste doar rimel negru, singura culoare care defineste foarte bine genele. Rimelurile gri, maro sau de alte culori estompeaza aspectul genelor si nu creeaza un contrast destul de mare pentru a lumina bine zona ochilor.

Lumineaza

In machiaj, exista o regula de aur: daca vrei sa scoti in evidenta o anumita zona, trebuie s-o luminezi folosind culori deschise, chiar irizante, iar ca s-o estompezi, umbreste-o aplicand culori mai inchise. La fel se procedeaza in cazul in care vrei sa maresti ochii: aplica un fard bej sau alb pe pleoapa superioara si intinde-l pana sub spranceana.

  • Lumineaza coltul interior al ochiului cu acelasi fard, iar la final, estompeaza cu o pensula mai groasa.
  • Foloseste doar farduri sidefate, cu textura de pulbere.

Citeste si: Machiajul care da incredere

Contureaza partial

Cu ajutorul conturului, poti sa redimensionezi ochiul. O dunga groasa micsoreaza, in timp ce o linie discreta, apropiata de gene si estompata va contura ochiul si il va mari. Foloseste un creion dermatograf pentru a contura doar coltul exterior al ochiului cu o linie foarte subtire, apoi estompeaz-o cu un buretel.

  • Ca sa estompezi culoarea, foloseste doar creion, iar pentru a evidentia ochiul, alege o nuanta inchisa, dar nu negru, ci gri sau mov. Evita sa folosesti tus, pentru ca nu poate fi estompat.
  • Daca totusi preferi tusul, traseaza o linie ascendenta pornind din mijlocul pleoapei catre exterior, la 1-2 mm de marginea genelor, care sa depaseasca coltul extern al ochiului.

Curbeaza sprancenele

Marind arcada si, implicit, zona ochilor, creezi iluzia unor ochi mai mari. In functie de forma fetei, penseaza-ti sprancenele fie rotunjindu-le, fie inaltandu-le la coada lor. Sprancenele prea groase sau drepte micsoreaza ochiul. Prin urmare, este indicat sa te feresti de aceste forme daca ai ochii mici.

Acelasi efect de micsorare il au sprancenele prea apropiate. Spranceana trebuie sa inceapa din punctul care intersecteaza linia ce uneste aripa nasului (partea exterioara a narii) cu coltul intern al ochiului. Altfel, ochii vor parea mult mai mici.

Lifting pentru pleoapa superioara

Pleoapa cazuta micsoreaza ochiul, dar, cu putin fard si corector, remediezi acest neajuns. Aplica fard corector pe toata pleoapa, inclusiv pe arcada, apoi un strat fin albsidefat si putin fard inchis mai sus de pliul pleoapei, pe linia osului si estompeaza.

Culorile inchise dau senzatia de adancime si, astfel, se creeaza impresia ca pliul ochiului este mai sus decat in realitate.

Estompeaza umbrele

Dupa ce ai aplicat un fard deschis si sidefat pe toata pleoapa si pe arcada, contureaza coltul exterior al ochiului cu un fard ceva mai inchis, apoi, cu o pensula putin mai groasa, combina cele doua culori astfel incat sa creezi doar o umbra.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns