Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Trucuri de frumusete pentru probleme comune

Trucuri de frumusete pentru probleme comune

Trucuri de frumusete – Micile defecte sunt o obsesie constantă pentru femei. Din fericire, tehnicile inteligente de machiaj ne ajută să le corectăm pe cele mai frecvente.

Ileana Popescu – make-up artist şi tehnician micropigmentare GETT’S color bar Afi Palace Cotroceni ne oferă câteva trucuri importante prin care putem masca aceste mici imperfecţiuni.

Cearcane  de culoare
Fie că vorbim de cearcănele cauzate de oboseală sau zone mai inchise la culoare, pentru aceaste imperfecţiuni folosim un anticearcan cu o jumatate de ton mai deschis fata de fondul de ten, apoi aplicăm fondul de ten peste anticearcăn.

Pungile de sub ochi
Vom desena cu ajutorul unui creion dermatograf, de preferat maro, o linie pe linia pleoapei inferioare, ca să creăm o iluzie optică. Vom crea un plan deasupra celuilalt plan, adica punga.

Buze subtiri
Pentru a crea mai mult volum în cazul buzelor subţiri, cu un creion dedicat acestei zone, cat mai apropiat de nuanţa buzelor, desenăm un contur mai sus cu 2 mm faţă de conturul natural. Acelaşi creion îl întindem pe întreaga buză, apoi aplicăm un ruj în acelaşi ton cu creionul. La final aplicăm peste buze pudră astfel încât să nu riscăm să ne mâncăm rujul şi să rămână doar un contur inestetic. Cu o pensulă plată, foarte subţire, aplicăm iluminator de la arcul lui Cupidon către colţul extern al buzei, de o parte şi de alta, astfel încât să ne ofere volum în exterior. Pentru volum în interior, aplicăm iluminator pe ambele buze, în dreptul arcului lui Cupidon, până în dreptul unde se termină nările.

Ochii descendenţi (căzuţi)
Desenăm cu creionul dermatograf sau liner doar pe ploapa mobilă, o linie ascendentă. Această  ascendenţă trebuie să pornească cu 2 mm înainte de colţul extern al ochiului şi oferă iluzia de ochi ridicaţi. O altă tehnică de corectare: împreună cu linia desenată creăm un halou- în pliul ploapei  sau  folosim tehnica machiajului banană.

Bărbia dublă
Una dintre cele mai problematice imperfecţiuni rămâne bărbia dublă. Pentru a masca volumul din zona inferioară aplicăm pe bărbie un fond de ten cu jumătate de ton mai închis decât cel folosit în restul feţei.

Tu ce alte probleme ai dori să acoperi prin machiaj?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns