Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Trucuri de machiaj pentru un nas mai mic

Trucuri de machiaj pentru un nas mai mic

Ştim, în nasul proeminent stătea tot farmecul Cleopatrei, iar Barbra Streisand e considerată senzuală în ciuda acestui… mic amănunt facial. Dar adevărul e că, dacă avem nas mare, îl vrem mic.

Rar întâlnim un nas perfect, adică bi-ne „asortat“, ca proporţie, cu restul feţei, aşa că aceasta e zona în care aproape toate femeile au nevoie de un machiaj corector. Şi totuşi, de multe ori neglijăm acest aspect, pudrăm puţin nasul şi gata cu machiajul.

Un machiaj bun al zonei nasului are însă efect de echilibrare a proporţiilor, dă un aer sănătos şi fresh chipului, întinereşte.

Pentru un profil desăvârşit, nasul şi bărbia trebuie să fie pe aceeaşi linie verticală. Iar când priveşti din faţă, nasul frumos e perpendicular pe linia buzelor, iar aripile lui nu ies în evidenţă. Deci asta e perfecţiunea spre care tindem prin machiaj. Iată câteva tehnici prin care s-o obţinem:

Dacă nasul e lat şi gros, trebuie creat un efect de umbră pe laterale. Foloseşte în această zonă un fond de ten cu un ton mai închis decât cel necesar nuanţei tenului tău – dar păstrează tenta de rece (bej) sau de cald (gălbui), după caz. Pe linia nasului aplică fondul tău de ten obişnuit. Foloseşte la aplicare degetele, nu bureţelul, pentru o estompare perfectă. La final, pudrează tot nasul cu pudră translucidă (fără pigment).

Truc. Efectul de subţiere a nasului este evidenţiat şi de buzele frumos conturate. Accentuează V-ul de la mijlocul buzei superioare.

Dacă nasul este lung şi subţire, aplică fondul de ten mai închis doar pe vârful şi pe aripile lui. Pe restul suprafeţei, folosește fond de ten obiş-nuit, de asemenea având grijă ca, la estompare, să nu se observe linii de demarcaţie în-tre nuanţele de fond de ten.

Truc. Buzele rujate în nuanţe vii vor distrage atenţia de la nas şi imperfecţiunile acestuia.

Dacă nasul e deviat, adică linia lui nu este dreaptă şi perpendiculară pe linia buzelor, ci uşor curbată, atunci pe partea deviată, adică pe aripa convexă, se va aplica fond de ten în-tr-o nuanţă mai închisă, iar pe aripa concavă, fond de ten deschis. Încheie retuşul aplicând un strat fin de pudră.

Truc. Evită, când ai nasul deviat, să adopţi coafuri cu cărare pe mijloc. Fă-ţi cărarea într-o parte, pe partea opusă deviaţiei, pentru a echilibra proporţiile.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.21/29.05.2014.

Autor: Alina Grozea

Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns