Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Trucuri pentru par ca de la coafor

Trucuri pentru par ca de la coafor

O coafură care să întoarcă privirile se bazează mai ales pe abilitatea de a folosi cele mai bune metode de abordare, ustensilele și produsele potrivite.

Podoaba capilară cu aspect finisat și îngrijit nu poate fi obținută doar din spălat și uscat cu föhnul. Așadar, ai nevoie de aliați de nădejde, care să-ți pună în valoare tunsoarea și frumusețea naturală, mai ales când te grăbești și când părul se ambiționează să nu stea! Ar mai fi un avantaj deloc de neglijat – când e coafat, părul se regenerează mai ușor!

Împrietenește-te cu placa

Te-a pus cumva pe fugă acea ustensilă care se încinge la 180 de grade? Teama de a o folosi e în detrimentul părului tău, care, oricâte tratamente i-ai aplica, arată neîngrijit. Așa că prinde curaj și folosește opțiunile de reglaj adaptate tipului tău de păr.

Sfat. Plăcii îi este simpatic firul ondulat, dar se înțelege bine și cu părul lung și drept. Dacă ești creață, ai nevoie de un strop de ulei care să-l domolească și abia apoi prelucrezi câte o șuviță, pentru a-l liniști de-a binelea. Dacă părul e deja drept, dar nu stă cu nici un chip și are tendința să se electrizeze, folosește placa pe toată lungimea firului, dinspre rădăcini spre vârfuri. Pentru o strălucire specială, înainte de a folosi placa, aplică un ulei cu cheratină, care are și rol de protecție a părului fragil.

Fă valuri din peria cu aer cald

Orice procedură efectuată acasă care să aibă sorți de izbândă presupune folosirea unor ustensile. Peria rotativă pe bază de ioni este una dintre ele. Nu doar că vei arăta ca proaspăt ridicată de pe scaunul de la stilist, dar firul capătă reflexii strălucitoare de divă și totodată un plus de rezistență.

Pont. Peria rotativă este potrivită pentru părul ondulat. Cu cât are mai mulți cai-putere, cu atât forța de descâlcire e mai amplă. Părul să fie foarte curat înainte de a folosi peria și, de asemenea, hidratat în profunzime prin tratamente repetate cu măști regeneratoare, care înmoaie firul și îl fac ușor de modelat.

Ondulează „din poignet“

Dacă ai părul drept, nu e stres mai mare ca atunci când părul nu se așază în nici un fel! Degeaba l-ai răsucit tu în toate direcțiile și chiar ai suferit cu bigudiurile pe cap multe nopți înaintea unor evenimente importante, părul tot nu a stat cum ai vrut. Până acum ai pierdut timp prețios și te-ai enervat peste măsură fiindcă nu ai avut la îndemână ondulatorul.

Sfat. Cu cât e mai dotat, cu atât vei găsi mai lesne spirala potrivită părului greu de coafat. Un alt aspect important este să folosești un agent de fixare. Dacă e spumă, aplică pe tot firul și pe urmă treci la rulat. Dacă te împaci mai bine cu fixativul, acesta își face treaba dacă pulverizezi la final, după ce obții cârlionții.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.24/19.06.2014.

Autor: Lidia Năstase

Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns