Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Trucuri pentru părul tău

Trucuri pentru părul tău

Anotimpul cald poate face ravagii în părul tău, mai ales dacă nu iei măsuri din timp pentru protejarea lui. 

Deshidratarea subțiază părul, îl face fragil și îl secă­tuiește de elementele nutritive ce-i mențin suplețea. Pălăriile de soare, balsamul și măștile hrănitoare sunt esențiale pentru îngrijirea lui în anotimpul cald, însă mai avem la îndemână câteva trucuri care îi vor asigura sănătatea.

Hidratează-te!

Bea multă apă în timpul zilei și consumă multe fructe. Sunt gesturi bune pentru organism, dar și pentru păr. Apa pierdută de păr din cauza căldurii va fi înlocuită cu ușu­rință de rezerva din organism dacă este la un nivelul optim și, astfel, deshidratarea nu va fi la cote alarmante.

Curăță cu oțet

Pe timpul verii, părul se mur­dă­rește mai ușor din pricina trans­pirației și a prafului, iar pentru a-l curăța mai bine fără să agresezi scalpul folo­sește oțet. El înlătură ușor murdăria și echilibrează pro­ducția de sebum. Clă­teș­te părul cu apă și oțet (o parte oțet și trei părți apă caldă) înainte de a te spăla cu șampon. După ce l-ai spălat, asigură-te că balsamul sau masca vor hidrata bine părul, lăsându-l moale și catifelat. Tot specialiștii recomandă să zvântăm pentru un minut părul în prosop înainte să aplicăm aceste tratamente; altfel, le vom dilua și nu vor avea efectul scontat. Și mai este ceva important: lasă-le timp să acționeze, măcar 3-5 minute.

Masează părul cu ulei

Doar două, trei picături de ulei bine întinse pe palme și aplicate pe păr și masate ușor pe scalp contribuie la o mai bună hidratare a părului. Ma­sajul îmbu­nă­tă­țește cir­culația sangvină a scalpului și con­solidează rădăcinile. În plus, uleiul menține părul neted și împiedică încre­ți­rea în condiții de umiditate.

Nu strânge părul ud!

Este una dintre cele mai dese greșeli pe timpul verii. Multe femei vor să renunțe la uscător și lasă părul să se usuce în mod natural, dar strâns în elastic sau clamă. Părul ud este extrem de fragil și orice traumatism de acest gen îl afectează grav. Specialiștii ne recomandă să învelim părul într-un prosop și să-l lăsăm să tragă umezeala.

Sucul de roșii, tratament pentru blonde

Clorul din piscină poate mătui și schimba culoarea părului blond, însă sucul de roșii va remedia situația în câteva minute. Se aplică pe păr ca un balsam, iar după 15-20 minute se înlătură cu apă și foarte puțin șampon.

 

Citește și:

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr26/30.06.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns