Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Trucuri pentru tinerete

Trucuri pentru tinerete

Cum timpul nu-l poți da înapoi, ține la distanţă procesul natural de îmbătrânire şi păstrează-ți tinereţea apelând la mici trucuri!

Orice om îşi doreşte tinereţe fără bătrâneţe, dar până să descoperim izvorul cu apa vie din poveşti, am adunat o serie de sfaturi şi trucuri la-ndemâna oricui, care ne scutesc de intervenţii dureroase şi costisitoare.

Hidratează-te după demachiere

După o vârstă, pielea are nevoie de o mână de ajutor, iar agenţii hidratanţi din loţiunea demachiantă nu mai fac mare lucru. Pielea uscată se ridează uşor, însă dacă e bine hidratată, liniile fine devin mai puţin vizibile. Alege pentru noapte creme hidratante antiîmbătrânire, pentru că au un procent mai mare de ingredient activ. Masează după aplicare şi asigură-te că a fost absorbită în piele, iar peste noapte vei beneficia de toate acţiunile cremei.

Citește și: Demachierea corectă

Exfoliază uşor pielea

Înlăturarea celulelor moarte şi a straturilor superficiale ale pielii este cel mai bun truc ca să ai o piele tânără în cel mai scurt timp, pentru că acest tratament stimulează înnoirea celulară. Odată cu vârsta, acest mecanism de înnoire nu mai este la fel de rapid ca la 20 de ani, iar exfolierea agresivă nu e de dorit. Întinerește-ți pielea cu o exfoliere mai blândă, care să n-o deterioreze. Asta îți aduce și alte beneficii: pielea devine mai moale şi capătă luminozitate.

De două ori pe săptămână, foloseşte un exfoliant cu particule delicate.

O perie electrică pentru faţă este un alt mod foarte bun de a stimula procesul de înnoire a pielii și de a o curăţa în profunzime.

Renunţă la negru

Fie că e vorba de vopseaua de păr sau de fardurile de ochi, negrul aspreşte şi dă chipului câţiva ani în plus. Foloseşte maro sau gri pentru farduri şi culori calde pentru păr. Este uimitor cum cu o schimbare atât de mică obţii un efect atât de mare!

Întinde fardul de obraz pe pomeţi

Multe femei aplică fardul vertical pentru a crea iluzia de faţă mai lungă, însă pe măsură ce îmbătrânim, tenul pierde din stratul de grăsime, iar umbrele care se formează sub osul pomeților devin mai accentuate. Atenuează efectul prin aplicarea fardului doar pe proeminenţa osului, fără să atingi scobitura de sub el.

Poartă rujuri în culori calde

Nuanţele nude sunt plăcute, dar când buzele încep să se subțieze, culorile calde sunt de preferat pentru un plus de volum, accentuate cu un gloss strălucitor sau măcar lucios, folosit ca finiş.

Citește și: Rujuri indispensabile

Mănâncă peşte gras

Ai spune că acest îndemn ţine mai mult de dietă, însă acizii graşi esenţiali menţin membranele celulare în bună stare şi împiedică deshidratarea pielii, menţinându-i supleţea.

Foloseşte mascara pentru volum şi curbare

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, genele se subţiază şi devin mai drepte. Folosește o mascara care să le îngroaşe şi să le întoarcă. Desigur, cleştele de întors genele poate fi de mare ajutor după 40 de ani.

Aplică anticearcăn

Dar nu orice fel de anticearcăn. Alege formulele cremoase, care să nu scoată în evidenţă ridurile fine, şi cu două tonuri mai deschise decât tenul sau fondul de ten pe care-l foloseşti, pentru a da un plus de luminozitate acestei zone.

Aplică puţin anticearcăn în colţul intern al ochiului, precum şi pe linia care se formează de la nas spre gură, chiar în pliu, pentru a reduce umbra. Astfel, vei da mai mult volum feţei.

Citește și: Anticearcănul: ghid de folosire

Alege BB

Fondul de ten are o acoperire mai mare, dar diminuează prospeţimea tenului. Dacă vrei să păstrezi acest aer tineresc cu o piele fină și o culoare uniformă şi netedă, cremele BB sunt cea mai bună alegere. După 35 de ani, optează pentru formulele antirid care conţin ingrediente active ce dau un plus de dinamism proceselor pielii.

Bronzul aduce un aer tineresc, de vacanţă. Adaugă în crema BB o picătură de autobronzant şi chipul va prinde o culoare discretă, dar tonică.

Satură tenul cu apă

Auzim tot timpul îndemnul de a bea apă, dar puţine dintre noi beau cei doi litri recomandați. Uneori, nu ţi-e sete, dar pielea are nevoie de apă pentru a-şi păstra prospeţimea. Hidratarea interioară este importantă, iar dacă o suplimentezi cu o mască pe bază de apă minerală, vei vedea cum tenul parcă întinereşte.

La două, trei zile, îmbibă un tifon cu apă plată şi aplică-l pe faţa curată. Lasă tenul să-şi tragă câtă apă poate, iar după 15-20 de minute, îndepărtează această mască. Este un extraordinar moment de relaxare.

Învăluie-te într-un parfum proaspăt

Studiile au arătat că persoanele care sunt învăluite într-o aromă de citrice şi fructe acrişoare ce dau senzaţia de prospeţime sunt percepute ca fiind mai suple, mai tinere.

Renunţă la dulciuri

Prin procesul de glicare, se accelerează îmbătrânirea pielii. Renunţă la toate alimentele care conţin zahăr, iar după cel puţin două săptămâni, vei constata că pielea este vizibil mai tonică şi mai luminoasă.

Citește și: Dieta de vara cu dulciuri

Dormi cât de mult poţi!

În timpul somnului, pielea se regenerează mult mai bine decât atunci când eşti activă. E bine ca ora 11 seara să te găsească deja în pat, iar dacă ai posibilitatea, aţipeşte 10-15 minute în timpul prânzului.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.nr.44/06.11.2014

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns