Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Trucuri pentru un par stralucitor

Trucuri pentru un par stralucitor

 

Toate ne dorim părul strălucitor şi mătăsos ca atunci când venim de la coafor, dar nu avem cum să mergem acolo în fiecare dimineaţă. Din cauza asta ar fi bine să ştim câteva trucuri pentru a reuşi singure să dăm părului nostru aspectul de “abia ieşită de la coafor”.

Clăteşte cu apă rece. Apa caldă deschide cuticulele firului de păr, iar lucrul acesta este ideal pentru când aplici balsam. Când clăteşti balsamul încearcă să o faci cu apă rece. Aceasta închide cuticulele păstrând astfel moliciunea şi strălucirea părului.

Foloseşte aerul rece atunci când îl ususci. Dupa ce ţi-ai uscat părul, închide cuticulele cu aerul rece de la uscător. Astfel se va fixa cuafura şi strălucirea.

Mască de păr cu ulei. Încălzeşte puţin ulei într-un castron (uleiul de măsline extra virgin, uleiul de nuca de cocos sau de avocado sunt de preferat. Asigura-te că nu este foarte firbinte şi apoi, cu mâinile, masează-ţi părul cu el. Distribuie-l apoi peste tot cu un pieptăne. Pune-ţi o cască de duş pentru a crea un mediu cald şi pentru a lăsa uleiul să pătrundă în firul de păr. După o oră spală-te cu şampon şi clăteşte. Părul tău va avea o strălucire naturală.

Alege cu atenţie placa. Cea din material ceramic întinde părul mai repede şi nu distruge părul atât de rău. Atunci când o cumperi ai grijă să alegi în funcţie de tipul tău de păr.

Renunţă la produsele pe bază de alcool. Produsele ce conţin alcool îţi usucă firul de păr, astfel dispărând strălucirea naturală. Încearcă să le eviţi pe cât posibil.

Spray pentru strălucire. Caută în comerţ spray sau ser special. Acestea te vor ajuta să ai un păr strălucitor fără nici un pic de efort.

Periile rotunde din păr natural. Aceste perii distribuie în mod egal uleiurile naturale produse de păr, creând astfel un aspect strălucitor de la rădăcina până la vârfuri.

Tu ce soluţii ai pentru a avea mereu un păr strălucitor? 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns