Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Trup de diva

Trup de diva

Piscina și marea sunt cele două opțiuni de răcorire și relaxare. Profită de ele pentru a-ți sculpta un corp de invidiat!

Vacanța, cu tot cu pofte, prăjituri și cocktailuri, este ideală pentru definirea trupului. Plimbările lungi pe jos, cu bicicleta sau rolele și mai ales înotul vor arde caloriile într-un mod plăcut și fără un efort prea mare. Apa întotdeauna se combină foarte bine cu soarele arzător, iar doza de răcoare pe care o oferă vine la pachet cu o mulțime de beneficii. Dacă încă nu te-ai decis ce să alegi dintre mare și piscină, îți ușurăm noi sarcina și facem lista avantajelor aduse de fiecare în parte, dar și a riscurilor, desigur, cu soluții rapide, ca pielea ta să nu aibă de suferit în nicio situație, iar tu să te bucuri de apă, răcoare și siluetă.

Piscină

În 20 de minute de înot, arzi în jur de 300 de calorii. Un calcul simplu arată că în două sesiuni pe zi consumi suficiente calorii ca să-ți satisfaci o poftă din lista interzisă. Pe lângă slăbit, înotul te ajută să-ți tonifici musculatura, în special pectoralii, fesierii
și picioarele, ba chiar și abdomenul va deveni mai suplu.

O simplă bălăceală arde și ea calorii, nu așa de multe, dar orice efort depus ca să-ți menții echilibrul la suprafața apei sculptează corpul, intensifică circulația și reduce aspectul celulitei, sângele se oxigenează și pielea arată mai bine.

Riscuri. Clorul este și prieten, și dușman: ne apără de bacterii, dar deshidratează pielea. Cremele și loțiunile potrivite te vor proteja de acțiunea soarelui și a clorului. Folosește loțiuni rezistente la apă, fă duș după fiecare baie și aplică un strat generos de cremă de corp când ajungi acasă.

Betonul din jurul piscinei se încinge și reflectă mai puternic razele soarelui. Din acest motiv, e bine ca la piscină să folosești creme cu factor de protecție ridicat.

Citește și: Adrian Stanca, antrenorul de inot cu suflet mare

Mare

Spre deosebire de apa din piscină, marea conține o mulțime de mine­rale bune pentru piele, care intensifică drenajul limfatic.

Să înoți în valuri presupune un consum caloric crescut – un plus față de piscină. Așadar, tot în 20 de minute de înot, scapi de mai multe calorii. Iar dacă valurile sunt mari, vei pierde cu 50-100 de calorii mai mult.

Un alt avantaj al băii în mare este exfolierea delicată a tălpilor datorită nisipului și hidratării profunde a pielii. Dacă imediat după baie aplici o cremă pe tălpi, chiar și pe cea de soare, în câteva zile vei avea călcâie de bebeluș.

Riscuri. Cantitatea mare de sare și particulele fine de nisip contribuie și ele la deshidratarea pielii, chiar dacă nu într-o măsură așa de mare. De aceea, trebuie să faci un duș sau măcar să te ștergi bine cu prosopul și după baia în mare, apoi să aplici din nou un strat de cremă de plajă care să refacă stratul hidrolipidic.

Citește și: Bolile genitale, soarele si marea

Articol preluat din ediția de iulie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns