Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Trusa de ustensile obligatorii pentru o femeie

Trusa de ustensile obligatorii pentru o femeie

Poate că vrei să optezi pentru un look natural, fără machiaj, dar asa nu înseamnă că ai scăpat de programele de înfrumuţesare şi aranjare. Chiar dacă trusata de machiaj nu conţine machiaj, există ustensile esenţiale pe care ar trebui să le includă.

Indiferent că nu te machiezi niciodată, sau nu poţi părăsi domiciliul fără să te umpli de machiaj, îngrijirea unghiilor şi a feţei sunt esenţiale pentru obţinerea unui aspect frumos.

Aici puteţi găsi ce trebuie să existe în trusa de ustensile obligatorii pentru o femeie.

1. Perie pentru machiaj

Aplicarea unui machiaj adecvat este aproape la fel de importantă ca alegerea tipului de machiaj. Merită să investeşti într-un set de perii de calitate pentru machiaj. O trusă clasică de machiaj conţine perie mică pentru dermatograf, perii mari pentru umbrele ochilor şi o perie unghiulară pentru buze.

Citeste si: Despre sprancene: tot ce vroiai sa stii

2. Penseta

Chiar dacă alegi să aplici ceară pentru a elimina părul în plus din zona sprâncenelor, din trusa de ustensile nu trebuie să lipsească penseta, ideală pentru a-ţi extrage firele care apar subit. Nu este recomandabil să încerci să scoţi  cu forţa un fir de păr care a crescut în carne şi este prins sub suprafaţa pielii, te poţi răni şi îţi poate rămâne semn. Chiar vrei aşa ceva pe faţă?

3. Trusă manichiură 

Fie că îţi faci manichiura şi pedichiura în fiecare weekend, fie că îţi place să fii naturală, să ai grijă de unghiile tale şi cuticule este esenţial. Pentru asta, trusa de ustensile ar trebui să includă cel puţin o pilă pentru suprafaţa unghiilor, cleşte pentru cuticule, pilă pentru vârful unghiilor şi tampon pentru unghii. Dacă ai grijă de unghiile tale vei garanta un aspect îngrijit mâinilor tale, cu sau fără ojă.

Citeste si: Oja pe unghii mai mult timp

4. Discuri de bumbac şi bile de bumbac

Dă-ţi jos machiajul înainte de culcare, pentru a preveni astuparea porilor şi acneea. Cea mai bună metodă de a-ţi îndepărta machiajul din zona sensibilă a ochilor este cea care implică bilele de bumbac înmuiate în soluţie demachiantă.  Discurile de bumbac sunt perfecte pentru îndepărtatea picăturilor de ojă sau urmelor de ruj. Mereu am tampoane de bumbac sau bile de bumbac în geantă sau în trusa de machiaj, pentru orice eventualitate.

5. Burete de lufă şi piatră ponce

Pielea se întreţine în fiecare zi prin eliminarea celulelor moarte şi înlocuirea lor cu cele noi. Exfolierea grăbeşte procesul prin accelerarea eliminării celulelor moarte, care , de altfel, pot intra în reacţie cu bacteriile, şi îţi pot astupa porii. Folosirea, în baie sau duş, a unui burete de lufă asupra întregului corp este soluţia ideală pentru îndepărtatea pielii moarte. Freacă-ţi călcâiele uşor cu o piatră ponce, înainte sau după să intri în duş sau baie, pentru a îndepărta piele uscată şi crăpată. După exfoliere, nu uita să foloseşti cremă hidratantă.

Citeste si: Exfoliere din cap pana-n picioare

În zilele noastre, există o multitudine de produse de înfrumuţesare, dar adevărul este că nu avem nevoie de toate. Câteva ustensile sunt tot ceea ce ne trebuie.

Care sunt ustensilele tale preferate? Scrie-ne ce crezi în secţiunea comentariilor. 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns