Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Ce ar trebui să conțină o trusă completă de machiaj?

Ce ar trebui să conțină o trusă completă de machiaj?

trusa machiaj

Femeile vor să arate impecabil, iar principalul aliat în obținerea unui look perfect este machiajul. Cum faci să obții un chip de porțelan, un contur al feței care să aibă luminozitate, o privire intensă și buze seducătoare? Prin tehnici și produse de machiaj potrivite tipului tău de ten, dar și cu accesorii menite să te ajute să ai make-up-ul pe care ți-l dorești, chiar la tine acasă.

Ce trebuie să conțină o trusă personală de machiaj? Dincolo de mascara, fond de ten și farduri, procesul realizării unui make-up este mult mai complex. Primul pas este curățarea, exfolierea și hidratarea în profunzime a tenului, astfel încât machiajul să se așeze și să arate perfect. Una dintre cele mai mari greșeli pe care o fac femeile înainte să-și aplice machiajul este că nu acordă suficientă atenție îngrijirii tenului.

Iată ce trebuie să ai în trusa ta de machiaj pentru a ajunge să obții acasă un make-up ca la salon:

Produse de curățare și hidratare

Așa cum am precizat, un ten ca de porțelan nu poate fi obținut doar prin aplicarea fondului de ten. Este nevoie de o îngrijire specială, motiv pentru care e important să folosești produse de îngrijire, precum măști și genuri exfoliante, dar și creme hidratante. Acestea vor face ca pielea să devină netedă și hrănită în profunzime, iar straturile de fond de ten să poate fi aplicate corect. Folosește produse speciale pentru tipul tău de ten, nu doar înainte de a realiza machiajul, ci în mod constant.

Pensule de diferite dimensiuni

Poți folosi degetele pentru aplicarea machiajului, însă pensulele sunt absolut necesare atunci când vrei să te joci cu culorile, să creezi umbre sau contururi ale feței. Ai nevoie de un set de pensule pentru a aplica fardurile, blush-ul, pudra și rujul.

O lampă cu leduri pentru lumină perfectă

Urmele inestetice pot strica tot machiajul. Pentru unul corect realizat, ai nevoie de multă lumină, iar adesea cea naturală nu este suficientă. În plus, ce te faci dacă s-a înserat? De aceea, ar fi bine să folosești lămpi pentru make-up, care îți sunt de mare folos, pentru că lumina lor puternică te ajută să vezi exact unde trebuie să mai aplici puțin fond de ten sau unde nu s-a întins prea bine fardul de pleoape.

Produse pentru față

Am ajuns la machiajul propriu-zis, iar cel mai important în realizarea unui make-up perfect este primerul. Trusa ta trebuie să conțină și un fond de ten, poate chiar două pentru a le varia, potrivit pentru tipul tău de ten și cât mai apropiat de nuanța pielii tale. Pudra, blush-ul, iluminatorul și conturul pentru sprâncene sunt de nelipsit din trusă.

Produse pentru ochi

În categoria produselor pentru ochi necesare în trusa de machiaj se numără fardurile de pleoape în diverse culori și texturi. Poți apela la o paletă, pentru a te asigura că ai atât nuanțe mate, potrivite pentru zi, cât și unele sidefate, numai bune de folosit la un make-up de seară. Creioanele de ochi și mascara sunt și ele pe lista scurtă a trusei tale personale.

Produse pentru buze

Pentru un machiaj perfect al buzelor, primul pas este să le conturezi. Mai apoi, în funcție de preferințe și de tipul de make-up, vei adăuga un ruj mat, un gloss sau un simplu balsam. E important să le ai culori neutre, nude și maro, dar și nuanțe aprinse, ca roșu, burgundy sau mov.

Spray pentru fixarea machiajului

Ultimul pas al machiajului este fixarea. După ce ai aplicat toate produsele după bunul plac, utilizează un spray pentru fixare, menit să păstreze un make-up intact timp îndelungat. Pulverizează de la distanță pe toată fața.

Multe femei se întreabă dacă pot obține un machiaj ca la salon, iar răspunsul este „da”, atâta vreme cât deprind niște reguli esențiale și folosesc produse de calitate.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pixabay

Comments

comments

One thought on “Ce ar trebui să conțină o trusă completă de machiaj?

Lasă un răspuns