Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Tutorial pentru machiajul smokey eyes

Tutorial pentru machiajul smokey eyes

Fie că alegi o variantă soft pentru ziua nunții, fie una mai intensă pentru petrecerea burlăcițelor, smokey eyes este un machiaj pe care orice femeie trebuie să știe să îl realizeze.

Citește și: 5 greșeli in machiajul de mireasa

Tutorial pentru machajul smokey eyes

După ce te asiguri că ochii sunt bine curățați de urmele de machiaj, aplică un strat de concealer sub ochi pentru a-ți acoperi semnele de oboseală. Aplică pe pleoapa superioară un stat de bază de machiaj sau un strat de pudră ca să fixeze mai bine fardul pe care îl vei aplica mai târziu.

Conturează-ți ochii cu un eyeliner. Dacă ai ochii mici și vrei să obții un efect de mărire a ochilor, conturează pleoapa inferioară pe linia exterioară a genelor iar dacă vrei să îi micșorezi cu ajutorul machiajului, trasează conturul pe linia interioară a genelor.

Citește și: 4 pasi obligatorii inainte sa aplici fondul de ten

Dacă ți-ai conturat și pleoapa mobilă cu creion folosește o pensulă fină pentru a mai ”înmuia” nuanța puternică. Aplică în jurul genelor un stat fin de fard închis, pe linia pe care ai folosit eyelineru-ul. În colțul exterior mergi cu pensula în sus, spre coada sprâncenei, pentru a crea un efect ascendent. Pentru a te asigura că unghiul este perfect poți să ștergi surplusul de fard cu ajutorul unui șervețel umed.

Aplică un strat de fard deschis, cu efect de iluminare de jur împrejurul ochiului, plecând de la colțul interior al ochiului și continuând pe lângă linia fină de fard închis, pe arcadă. Nu uita să folosești și pe pleoapa inferioară, din colțul interior către cel exterior.

Citește și: Machiajul care iti pune in valoare trasaturile

Aplică mascara și machiajul tău smokey eyes este gata!

Chiar dacă atunci când ne gândim la smokey eyes ne gândim la negru ca și culoare predominantă poți să realizezi machiajul cu orice combinație de culori preferi tu: roz-mov, bej-auriu, bleu-bleumarin, alb-gri.

Acest tip de machiaj nu este recomandat persoanelor care au forma ochiului descendentă (ochi triști) pentru că va accentua și mai tare această trăsătură. Eventual, renunță la a mai farda pleoapa inferioară și concentrează-te asupra ”codiței”, care trebuie să plece cu câțiva milimetri mai sus de colțul ochiului pentru un efect de lifting.

Ca să ne asigurăm că ai înțeles cum se realizează machiajul smokey eyes în două nuanțe, am pregătit și un tutorial video simplu. După câteva repetiții vei reuși să obții singură machiajul preferat!

Comments

comments

Lasă un răspuns