Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Uleiuri pentru frumuseţe. O listă utilă

Uleiuri pentru frumuseţe. O listă utilă

Uleiurile sunt un miracol pentru frumuseţea pielii. O listă cu cele mai bune uleiuri pentru frumusețe, cu detalii despre conţinutul lor este  binevenită.

Uleiul de argan este bogat în vitamina E şi acizi graşi esenţiali. Foloseşte ulei de argan, ca atare sau adaugă ulei de argan pur în crema de noapte şi în cea de zi. Este bun pentru piele, unghii şi păr.

Ulei de avocado. Este o sursă fantastică de acizi omega 3, antioxidanţi şi vitamine. Se poate folosi pentru masaj sau se poate adăuga în crema de noapte ori în gelul de duş.

Uleiul din nucă de cocos. Este foarte bogat în proteine, vitamina E şi acizi graşi care sunt foarte uşor absorbiţi de piele. Are proprietati antibacteriene. Uleiul este solid la temperatura camerei, dar devine lichid prin frecare în palme. Este ideal pentru masaj.

Uleiuri miraculoase de tinut in casa

Uleiul de seminţe de struguri este un balsam pentru pielea uscată dar şi pentru toate tipurile de ten cu tendinţă acneică,  datorita proprietatilor sale astringente. Acesta conţine în mod natural acid linoleic, care are proprietăţi anti-inflamatorii. Este rapid absorbit în piele şi oferă antioxidanti care pătrund adânc în ţesutul celular.

Uleiul de Jojoba este similar cu sebumul uman. Prin urmare, femeile cu tenul gras şi probleme ale scalpului pot beneficia de avantajele utilizării acestuia. Uleiul hrăneşte, hidratează şi are efect de întinerire.

Uleiul de măsline. Este foarte bogat în antioxidanţi şi este recomandat pentru folosire, ca atare în cazul pielii sensibile cu eczeme sau ititaţii. Este foarte bogat în vitaminele A şi E ceea ce face ca uleiul de măsline să aibă efect anti-îmbătrânire.

5 combinatii alimentare sanatoase

Uleiul de susan. Este un antibacterian natural cu efect asupra pielii. Este foarte bun în tratarea vânătăilor, a iritaţiilor a arsurilor solare şi poate vindeca acneea, ceea ce îl face unul dintre cele mai bune uleiuri pentru frumusețe.

Uleiul de migdale dulci are capacitatea în mod natural de a îndepărta celulele moarte ale pielii. Se poate aplica ca atare sau se poate adăuga în crema de zi cu zi. Are capacitatea de îndepărta petele de pigmantare, întunecate.

Vezi si lista uleiurilor cu efect terapeutic

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns