Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Un machiaj rezistent al buzelor

Un machiaj rezistent al buzelor

Buzele tale vor fi cele care vor solicita pe tot parcursul zilei retusul, daca nu ai grija sa le oferi un machiaj corespunzator de la bun inceput. Iar pentru asta, fie ca apelezi la un make-up artist, fie ca iti asumi tu provocarea, trebuie sa cunosti ritualul unui machiaj al buzelor impecabil si rezistent.

Ce trebuie sa stii despre buzele tale

Buzele reprezinta una dintre cele mai sensibile parti ale corpului. Pielea de la suprafata buzelor este de fapt o membrana mucoasa subtire, de cinci ori mai subtire decat pielea fetei. Aceasta este diferita de pielea corpului, iar asta pentru că nu are un strat protectiv care sa mentina umiditatea si nici glande sebacee pentru producerea hidratantilor naturali.

Ce inseamna asta? Asta inseamna ca buzele noastre sunt foarte sensibile la factorii de mediu care ii pot diminua hidratarea: frig, vant, aer contitionat si soare. Iar ingrijirea lor trebuie sa faca parte din ritualul nostru zilnic de infrumusetare.

Doi pasi pentru buze sanatoase si frumoase:

Pasul 1: Protejeaza-ti buzele

Pentru a preveni pierderea hidratarii si pentru a-ti proteja buzele, iti recomandam sa folosesti un balsam pentru buze care va actiona ca o bariera la conditiile ostile ale mediului.

Balsamul pentru buze va actiona asupra buzelor lipsite de hidratare precum o crema si, depinde de produs, le poate repara. Desi multe dintre balsamurile de buze confera un anumit grad de protectie solara (FPS 4), poti gasi pe piata si balsamuri ce contin un grad ridicat de protectie impotriva razelor nocive ale soarelui (intre 15 FPS si 50 FPS).

Chiar daca este speculata ideea conform careia balsamul de buze provoaca dependenta, aceasta s-a dovedit a fi una psihologica. Din punct de vedere medical nu s-a descoperit o dependenta fizica de balsamul de buze, ci o dependenta de ordin psihologic, multi utilizatori obisnuindu-se cu gradul inalt de hidratare si cu senzatia pe care balsamul le ofera.

Momentul in care acestia isi descopera buzele in stadiul lor natural, putin crapate sau uscate, oamenii devin panicati si isi doresc sa foloseasca imediat un balsam pentru a le „salva”.

Majoritatea balsamelor pentru buze pot fi considerate drept baza pentru aplicarea aplicarea rujului.

Pasul 2: Aplica un machiaj rezistent

• Aplica o baza, un start subtire de fond de ten, apoi fixeaza-l cu o pudra de culoare deschisa.

• Aplica conturul de buze incepand cu buza de sus, pe linia din exteriorul acesteia. Porneste din coltul exterior al buzei si continua pana la mijlocul acesteia. Procedeaza la fel si cu cealalta parte, pornind din celalalt colt. Repeta acest proces pentru ambele buze. Asigura-te ca ai trasat linia cu precizie. Ai grija, conturul pentru buze trebuie sa aiba o nuanta apropiata cu cea a rujului.

• Intinde rujul cu o pensula subtire pentru a nu depasi conturul.

• Continua cu un lipstick sau strugurel aplicat din tub si intinde-l cu pensula peste stratul de ruj.

• Sterge-ti buzele cu un servetel (apasa delicat cu ambele buze pe un servetel) apoi mai aplica un strat de lipstick sau strugurel. Repeta procesul de stergere.

De aceasta data poti aplica un luciu de buze transparent sau cu sclipici. Atentie insa, luciul pentru buze lasa impresia de buze pline, de aceea se recomanda sa fie evitate de femeile cu buze carnoase.

Comments

comments

Lasă un răspuns