Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Unghii mereu perfecte

Unghii mereu perfecte

Unul dintre cele mai bune gesturi de făcut pentru mâinile tale este hidratarea. Cu un astfel de tratament, ele nu-și vor arăta vârsta reală, iar unghiile vor fi îngrijite, iar la fel cuticulele.

Medicii ne recomandă să luăm vitamine și suplimente (biotină, vitamina E și acizi grași omega) și să introducem în dietă alimente bogate în proteine (fasole, pește, nuci)  pentru a avea unghii puternice. Odată ajunși în corpul tău acești nutrienți, vei fi recompensată cu unghii sănătoase și frumoase. Dar sunt și alte lucruri care vor contribui la aspectul perfect al unghiilor tale.

Lungimea ideală

Evident, fiecare își alege lungimea de unghii pe care o dorește, însă atât manichiuristele, cât și medicii ne recomandă unghiile scurte, cu colțuri rotunjite, mai ușor de îngrijit, de întreținut. Lungimea ideală este cea care, atunci când strângi pumnul, nu permite unghiilor să intre în carne.

Unghiile au nevoie de pauză

Culorile îndrăznețe le dau farmec, însă trecerea de la o culoare puternică la alta fără a le oferi o pauză poate duce la uscarea lor, la îngălbenire și, în timp, chiar la slăbirea structurii unghiei. Medicii ne recomandă să le lăsăm două zile pe săptămână fără culoare, eventual doar cu un lac incolor (de preferință, unul tratament), pentru refacere. 

Tratamentul este de bază

Orice culoare de lac folosești, e nevoie să aplici anterior o bază. Aceasta protejează unghia de pigmenții puternici, prin urmare și de îngălbenire, dar și nivelează suprafața unghiei, iar oja va rezista astfel mai mult.

Dă rezistență lacului

Top-coat este lacul transparent care se aplică la sfârșitul manichiurii, pentru un plus de luciu, dar și de rezistență. Specialiștii ne spun că aplicarea unui nou strat de top-coat, la trei zile, reduce riscul ciobirii lacului și manichiura va dura astfel mai mult.

Cuticule delicate

Nu se mai recomandă tăierea lor, iar explicația vine tot de la specialiști: aceste pielițe sigilează unghia, iar îndepărtarea lor o face vulnerabilă la bacterii și infecții. Împingerea cuticulelor cu un bețigaș special o dată pe săptămână și masarea lor zilnică cu o picătură de ulei le face fine și delicate, le dă aspect îngrijit, nedăunând în niciun fel unghiilor.

Pilirea corectă

Pentru a păstra straturile de cheratină intacte și a preveni exfolierea, pilește unghiile într-un singur sens, folosind o pilă fină, eventual din sticlă.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.17/28/04.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns