Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Utilizari pentru apa de trandafiri

Utilizari pentru apa de trandafiri

 

Apa de trandafiri, cel mai utilizat produs de frumuseţe din antichitate, nu şi-a pierdut deloc calităţile de-a lungul timpului. Apa de trandafiri se poate folosi în cosmetică dar şi în deserturi.

Dacă nu ai încă o sticluţa în casă, după ce vei citi următoarele utilizări pentru apa de trandafiri, vei merge cu siguranţă la cumpărături.

1.Tonic pentru faţă

Cea mai bună utilizare pentru apa de trandafiri este adăugarea ei în tonicul folosit pentru îngrijirea pielii. Apa de trandafiri reduce inflamaţiile, elimină liniile subţiri ale pielii şi închide porii.

2.Parfum pentru aşternuturi

Cui nu-i plac aşternuturile cu miros proaspăt? Poţi folosi lavandă pentru a le parfuma, dar, apa de trandafiri pulverizată peste aşternuturi dă un parfum proaspăt de grădină.

Citeste si: Secrete ale frumusetii de model

3.Limonadă cu aromă de trandafiri

Aroma de trandafiri este minunată pentru alegerile noastre culinare. Dacă îţi place limonada, îi poţi da o aromă deosebită punând apă de trandafiri în ea. Gustul va fi proaspăt,racoridor şi parfumat.

4.Migdale şi fistic

Multe reţete culinare au la baza şi apă de trandafiri. Deserturile care conţin migdale sau fistic primesc arome deosebite şi de la apa de trandafiri. Ai grijă însă să nu scapi prea multă. Ai nevoie de o aromă diafană, deci pune apă de trandafiri cu măsură.

Citeste si: Utilizari surprinzatoare pentru uleiul de argan

5.Păr sănătos

Apa de trandafiri este un antiseptic foarte bun care te scapă de iritaţiile unui scalp uscat şi de mătreaţă. Poţi adăuga în şamponul tău puţină apă de trandafiri sau te poţi clăti cu ea. Îţi va face părul strălucitor şi îi va stimula şi creşterea, că să nu mai vorbim de parfum.

6.Tonic pentru baie

Dacă eşti adepta băilor, toarnă în cadă puţină apă de trandafiri. Te va ajuta să te relaxezi după o zi grea. Atunci când cumperi lumânări şi uleiuri esenţiale pentru baie, nu uita de apa de trandafiri.

Citeste si: Ghid de utilizare pentru uleiurile esentiale

7.Parfum pentru loţiuni

Apă de trandafiri nu are un miros foarte puternic. Aşa că dacă vrei doar o tentă de parfum, apa de trandafiri este ideală. O poţi adăuga şi în loţiunea ta de corp.

Pe care dintre aceste utilizări pentru apă de trandafiri le-ai încercat?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns