Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > 3 retete de efect

3 retete de efect

Hering marinat cu pesto de nucă

Ingrediente

  • 400 g file de hering marinat
  • 100 g nucă măcinată
  • 110 g roșii uscate în ulei
  • 4 căței de usturoi
  • 130 ml ulei de măsline
  • 2 lingurițe cu zeamă de lămâie
  • 50 g parmezan

Mod de preparare

Pune roșiile uscate, foarte bine scurse de ulei, în bolul de la mixer. Dacă sunt foarte uscate, adaugă 1-2 linguri cu apă fiartă. Mixează de câteva ori, până ce se transformă într-o pastă foarte fină.

Adaugă uleiul de măsline extravirgin, usturoiul feliat, zeama de lămâie strecurată, nuca măcinată și parmezanul.

Așază fileurile de hering pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de umiditate. Pune pe fiecare câte o lingură (sau linguriță) cu pesto de nucă și roșii uscate și rulează. Ţine rulourile de hering marinat la frigider până la servire.

Verrină de linte

Ingrediente

  • 130 g linte verde
  • 1 ceapă,
  • 1-2 cuișoare
  • 1 crenguță de cimbru
  • 1 tijă țelină apio
  • 1 ceapă (eșalotă) mică
  • 12 fire de pătrunjel
  • 1 ceșcuță de cafea cu cidru de mere sau oțet balsamic alb
  • 1 cățel mare de usturoi
  • 1 linguriță cu pulbere de chimen
  • 50 g pastă de susan
  • zeama de la ½ lămâie
  • ulei de măsline
  • piper proaspăt măcinat,
  • sare

Mod de preparare

Clătește lintea într-o strecurătoare, sub jet de apă rece. Pune-o într-o crăticioară împreună cu ceapa, cuișoarele, cimbrul și tija de apio, piper. Acoperă cu 750 ml de apă rece și pune pe foc. Ține la fiert 25-30 de minute și dă deoparte. Sărează după gust și lasă la răcit.

Amestecă o treime din supa de linte scăzută cu o parte din pătrunjelul tocat mărunt, ceapa mică (eșalotul), oțetul, un strop de ulei de măsline și piper.

Scurge restul de linte fiartă și pune-o în blender împreună cu zeama de lămâie, usturoiul tocat, pasta de susan, pulberea de chimen, zeamă de lămâie și ulei de măsline după gust. Mixează, iar dacă este nevoie, adaugă puțină supă ca să obții o consistență cremoasă. Condimentează după gust.

Pune în pahare hummusul, apoi salată de linte și ceapă și decorează cu verdeață.

Verrină cu creveți și avocado

Ingrediente

  • 4 avocado
  • 500 g creveți trași în unt
  • 50 g icre de somon
  • 4 fire de coriandru
  • 3 limete,
  • 1 lâmâie
  • 3 linguri cu cremă de brânză
  • boia,
  • sare,
  • piper

Mod de preparare

Pune creveții în blender împreună cu zeama de limete, sare și boia (dulce sau iute). Mixează până când obții o cremă destul de fină. Pune-o la rece.

Taie cât mai fin trei fire de coriandru (pătrunjel verde) și coaja de la cele două lămâi.

Curăță de coajă și sâmburi cele patru fructe de avocado, pune pulpa într-un blender împreună cu zeama de la cele două lămâi și firul de coriandru verde, crema de brânză, sare și piper proaspăt măcinat. Mixează până când obții o compoziție fină și cremoasă.

Montează verrinele, alternând straturile de creveți și cremă de avocado. Decorează cu icre de somon și verdeață. Dă la rece măcar o oră înainte de a le servi invitaților.

Articol preluat din ediția de ianuarie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Sursa foto: Fotolia


Lasă un răspuns

Sus