Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > 3 retete sofisticate si rapide

3 retete sofisticate si rapide

Aveți invitați la petrecere și vreți să-i dați gata, fără să stați prea mult în bucătărie? Vă propunem patru rețete impresionante, dar pe care le pregătești și ușor, și repede! 

Minibudinci fantezie

Ingrediente

  • 500 g cartofi fierți,
  • 1 dovlecel,
  • 3 ouă,
  • 100 g rucola,
  • 100 g brânză de capră
  • 150 ml smântână
  • piper,
  • sare

Mod de preparare

Curăță cartofii de coajă și taie-i cubulețe într-un castron.

Adaugă dovlecelul tăiat la fel, frunzele de rucola spălate și tăiate.

Bate ouăle cu un praf de sare, adaugă smântâna și apoi brânza dată pe răzătoare.

Condimentează după gust cu piper proaspăt măcinat și amestecă ușor.

Tapetează o formă de copt potrivită cu hârtie de copt și toarnă compoziția obținută.

Bate ușor forma de masă, cât să se așeze legumele, și coace la 150°C 35-45 de minute.

După ce s-a răcit, taie budinca în cubulețe potrivite și așază-le pe un platou.

Terină de ciuperci

Ingrediente

  • 800 g mix de ciuperci
  • 2 căței de usturoi
  • 2 cepe
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 linguri cu ulei vegetal
  • sare,
  • piper
  • 12 foi de gelatină
  • 500 ml supă clară de legume
  • 100 g smântână groasă
  • 50 g cremă de brânză
  • zeamă de lămâie

Mod de preparare

Curăță ciupercile cu o periuță, dă-le printr-un jet de apă rece și pune-le la scurs într-o sită. Curăță usturoiul și cepele și toacă-le mărunt. Spală pătrunjelul și pune-l între șervete care să absoarbă excesul de apă.

Împarte ciupercile în porții potrivite și rumenește-le în uleiul încins. În ultima porție de ciuperci, adaugă  ceapa și usturoiul și călește-le împreună.

Aromatizează compoziția de terină cu jumătate din cantitatea de pătrunjel tocat, sare și piper după gust. Înmoaie gelatina în apă rece, iar separat, încinge supa clară de legume. Dă-o deoparte, adaugă gelatina scursă și amestecă până la dizolvare completă.

Toarnă amestecul de supă peste ciuperci și lasă-l 15 minute, apoi pune totul într-o formă de ceramică, yena ori silicon tapetată cu folie alimentară. Dă la rece pentru cel puțin patru ore. Amestecă smântâna cu brânza și restul de pătrunjel. Condimentează cu sare, piper și zeamă de lămâie. Taie terina în cuburi, ornează-le cu amestecul de brânză și așază-le pe un platou.

Rulouri din somon afumat

Ingrediente

  • 300 g file somon afumat
  • 200 g ricotta,
  • sare
  • 2 linguri cu mascarpone
  • 2 linguri cu hrean ras fin
  • zeama de la o lămâie
  • cozi fine de ceapă verde
  • piper alb,
  • piper roșu boabe

Mod de preparare

Amestecă brânza ricotta cu mascarpone și hreanul. Toarnă zeamă de lămâie după gust, potrivește de sare și piper.

Taie potrivit fileurile de somon afumat, unge-le cu crema de ricotta, mascarpone și hrean și rulează.

Leagă-le cu codițe fine de ceapă verde, presară-le cu boabe de piper roșu și dă-le la rece până în momentul servirii.

Poți servi rulourile cu icre de somon.

Articol preluat din ediția de ianuarie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Sursa foto: Thinkstock


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus