
Rulada cu legume
PORTII: 4 | TIMP DE PREPARARE: 35 min | DIFICULTATE: simpla
Ingrediente:
|
|
PAS 1: Lasa legumele sa se decongeleze la temperatura camerei, apoi scurge-le bine. Intr-un castron, amesteca pateul cu un ou, pesmetul, sarea si legumele.
PAS 2: Unge o forma de cozonac cu unt si tapeteaz-o cu faina. Asaza aluatul intins intr-o foaie care sa depaseasca marginile tavii. Pune apoi peste aluat amestecul de pate si legume.
PAS 3: Acopera cu grija umplutura cu aluatul ramas peste marginile formei de cozonac.
PAS 4: Separat, bate oul cu un praf de sare, dupa care unge aluatul. Lasa la cuptor, la foc moderat, cam 20-25 de minute.
Chiftele din legume
PORTII: 6-8 | TIMP DE PREPARARE: 30 min |
DIFICULTATE: simpla
Ingrediente:
|
|
Fierbe putin legumele congelate si spanacul in apa cu sare si in vase separate. Dupa ce au fiert, scurge-le si lasa-le sa se racoreasca putin. Adauga ouale batute cu un praf de sare si piper si branza zdrobita cu furculita sau data pe razatoare. Incorporeaza treptat doua linguri cu faina, pana cand obtii o compozitie mai grosuta. Daca e cazul, mai adauga faina. Cu palmele umezite cu ulei, modeleaza chiftele. Tavaleste-le prin faina si rumeneste-le in ulei incins.
Cocteil de legume
PORTII: 4 | TIMP DE PREPARARE: 30 min | DIFICULTATE: simpla
Ingrediente:
|
|
PAS 1: Spala bine pieptul de pui si pune-l la fiert in apa cu sare impreuna cu legumele congelate.
PAS 2: Scoate carnea si tai-o marunt, apoi scurge bine legumele. Asaza in castronele separate carnea, legumele, porumbul scurs si smantana.
PAS 3: Pune in pahare un strat de carne, apoi unul de legume, porumb si smantana. Repeta operatiunea pana la umplerea paharului. Ultimul strat sa fie de smantana. Decoreaza paharul cu frunze de marar, masline rondele si/ sau castraveti murati taiati pe lungime.
Supa de legume dreasa cu smantana
PORTII: 6-8 | TIMP DE PREPARARE: 35 min |
DIFICULTATE: simpla
Ingrediente:
|
|
PAS 1: Spala bine carnea, tai-o cubulete si pune-o sa fiarba in zeama care a ramas de la prepararea retetei de cocteil de legume. Daca e nevoie, completeaza cu apa calda.
PAS 2: Adauga legumele congelate si ceapa taiata marunt. Dupa ce a dat in cateva clocote, adauga cartofii taiati cubulete si porumbul. Potriveste de sare si lasa sa fiarba la foc moderat.
PAS 3: Cand legumele si carnea sunt bine patrunse, aromatizeaza cu patrunjelul tocat fin si drege supa cu smantana batura bine cu galbenusul.