
Tortilla cu legume
Ingrediente:
- 2 foi de tortilla sau lipii
- 1 avocado
- 4 frunze de salata
- 1 rosie
- ½ ceapa rosie
- 50 g crema de branza
- 3 linguri cu zeama de lamaie
- 1 lingura cu ulei de masline
- sare
Mod de preparare
PASUL 1 Spala avocado, sterge-l cu un servet si taie-l pe lungime, de jur imprejur. Tine-l intre palme, rasuceste-l incet, desprinde jumatatile si indeparteaza samburele.
PASUL 2 Cu o lingurita, scoate pulpa fructului si tai-o in bastonase.
PASUL 3 Separat, taie ceapa julien si rosia felii. Amesteca-le intr-un castron si stropeste-le cu zeama de lamaie si ulei, dupa gust. Adauga un praf de sare.
PASUL 4 Unge cele doua felii de tortilla cu crema de branza si asaza foile de salata. Pune bastonase de avocado, felii de rosie si ceapa. Ruleaza strans si taie-le pe jumatate. Serveste-le imediat, pentru ca avocado se oxideaza foarte repede.
Somon in sos de mustar
Ingrediente:
- 2 fileuri proaspete de somon
- 1 lingura cu boabe de mustar
- 1 lingura cu unt
- 3 linguri cu ulei de masline
- 1 lamaie
- 2 catei de usturoi
- ½ lamaie
- rozmarin
- cimbrisor
- sare
Mod de preparare:
PASUL 1 Condimenteaza fileurile de somon cu sare, rozmarin si cimbrisor. Rumeneste-le pe gratarul incins.
PASUL 2 Separat, pune pe foc uleiul de masline. Presara rozmarin, usturoiul zdrobit si boabele de mustar. Poti adauga grasimea pe care o lasa somonul. Lasa aromele sa se intrepatrunda, insa nu astepta sa se incinga uleiul. La final, adauga untul si amesteca pana se topeste.
PASUL 3 Sosul astfel obtinut, toarna-l peste fileurile de peste. Stropeste-le cu zeama de lamaie si serveste-le cu salata.
Dovlecei la cuptor
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 300 g carne de vita tocata
- 1 lingura cu orez
- 1 ceapa
- 100 g rosii cherry
- 2 linguri cu ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
PASUL 1 Spala dovleceii, sterge-i cu un servet, taie-i pe lungime si scobeste-i. Adauga un praf de sare si pune-i cu scobitura in jos ca sa se scurga.
PASUL 2 Separat, inabusa carnea de vita in ulei cu putina apa. Adauga orezul fiert separat si condimenteaza cu sare si piper. Lasa pe foc cateva minute.
PASUL 3 Asaza dovleceii intr-un vas uns cu ulei. Umple-i cu amestecul de carne. Pune deasupra putina ceapa tocata si rosiile taiate pe jumatate. Lasa la cuptor, la foc mic, pana cand dovleceii se inmoaie putin.
Salata cu sos de iaurt
Ingrediente:
- 1 salata
- 1 castravete
- 100 g rosii cherry
- 1 legatura de ceapa verde
- ½ ardei gras
- Pentru sos:
- 6 linguri cu iaurt
- 3 linguri cu maioneza
- 1 lingurita cu mustar
- sare
- piper
Mod de preparare:
PASUL 1 Intr-un castron, amesteca energic maioneza cu iaurtul. Adauga mustarul si potriveste gustul de sare si piper. Lasa sosul la rece aproximativ zece minute.
PASUL 2 Intre timp, spala frunzele de salata si tamponeaza-le cu un servet. Rupe-le in fasii si amesteca-le cu ceapa taiata mai mare, castravetele in felii, rosiile pe jumatate si ardeiul cubulete. Toarna deasupra sosul gata preparat si serveste imediat.