Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Baclava cu glazura de ciocolata

Baclava cu glazura de ciocolata

M-am gandit mult daca sa va ofer aceasta reteta de baclava cu glazura de ciocolata sau nu, asa ca, pentru a-mi pastra constiinta curata, incep cu o avertizare. Este plina de calorii, dar este mult prea buna pentru a nu o incerca, macar de vreo doua ori pe an. Si ca sa fie avertizarea completa sa mai spunem ca nu se face usor. Nu-i complicat de facut, dar este gata in vreo zece ore. Partea buna este ca te face sa te simti fericita si iti creste pofta de viata.

Ingredientehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/11/17/baclava-nuci-glazura-ciocolata-1.png

Un pachet de foi de placinta (sau mai mult)
500-600 de grame de nuci si fistic in ce proportie vrei tu
100 de grame de zahar
2 lingurite de scortisoara
1/2 lingurita ienibahar pudra (pentru o aroma incredibila)
200 de grame de unt

Pentru sirop

5-6 linguri de miere
100 de grame de zahar
200 de mililitri de apa
Un baton de scortisoara
Coaja si sucul de la o portocala

Pentru glazura

100 de grame de ciocolata
50 de grame de unt

Prepararehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/11/17/baclava-nuci-glazura-ciocolata-2.png

→ Pune intr-un robot de bucatarie nucile si fisticul impreuna cu zaharul, scortisoara si ienibaharul si omogenizeaza, cu doar doua-trei impulsuri, pana cand nucile si fisticul se maruntesc pana ajung cat boabele de piper.
→ Topeste untul la foc mic. Ai grija sa nu fiarba si nici sa faca spuma. Da deoparte si lasa-l sa se raceasca.
→ Desfa pachetul de foi de placinta si pune pe rand cate o foaie intr-o tava de aragaz clasica, unsa cu putin unt inainte. Cu o pensula unge foile cu unt. Formeaza un strat din 7-8 foi de placinta, bine unse cu unt intre ele.

→ Pune jumatate din compozitia de nuci, fistic si zahar, apoi 3-5 foi de placinta unse cu unt intre ele.
→ Pune restul de compozitie si restul de foi (cel putin 6-7), unse bine intre ele cu unt.
→ Imparte untul in asa fel incat la final sa-ti mai ramana circa 4-5 linguri de unt topit.

→ Pune baclavaua la cuptor (incins), pentru 20-30 de minute.
→ Scoate placinta si tai-o in romburi, cu un cutit bine ascutit, si pune cu o lingura, in taieturi, untul toptit care ti-a mai ramas, cat mai egal.
→ Intoarce baclavaua in cuptor si coace-o inca 25 de minute.

→ Scoate placinta si las-o sa se raceasca in tava cel putin doua ore.
Prepara siropul: pune impreuna zaharul, batonul de scortisoara si apa si lasa sa clocoteasca cateva minute. Da deoparte sa se racoreasca bine si adauga mierea, coaja de portocala si sucul. Amesteca si lasa sa se raceasca complet.
→ Toarna sitopul, incet, in mod egal pe baclavaua complet rece si las-o in tava, la temperatura camerei pentru urmatoarele opt ore.
Prepara ciocolata. Pune ciocolata la topit, adauga untul si amesteca. Lasa sa se racoreasca si pensuleaza ciocolata peste baclava, direct in tava (dupa ce au trecut cele opt ore).

 

Ignora, daca poti prajitura, complet pentru urmatoarele doua ore si, in fine o poti scoate din tava si o poti gusta. Este SENZATIONALA!

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus