Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Brioșe cu mere (de post)

Brioșe cu mere (de post)

M-am gandit sa va tentez cu ceva dulce si bun, perfect pentru micul dejun din zilele de post, dar si pentru a satisface pofta de dulce. Briosele cu mere si suc de mere sunt un mic rasfat pe care vi-l puteti pemite si in zilele de post si in cele de dulce pentru ca sunt sanatoase si echilibrate nutritional.

Ingredientehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/03/01/briose-mere-1.jpg

400 de grame de faina integrala (poti sa folosesti si faina de ova)
3 linguri cu zahar brun
O lingurita cu varf de praf de copt
O jumtate de lingurita de sare
O cana de suc de mere (facut in storcatorul de fructe sau din comert)
5 linguri de ulei
O lingurita rasa de pudra de scortisoara
Doua mere rase prin razatoarea mare
Doua-trei libguri de fulgi de ovaz integrali.

Preparare

→ Preinclazeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pregateste tava pentru briose. Pune hartiute.
→ Amesteca intr-un bol faina si ovazul fulgi, sarea, scortisoara si zaharul. Amesteca cu o furculita pana cand de omogenizeaza bine.
→ Sucul de mere se amesteca cu uleiul. Amestecul lichid se toarna peste amestecul uscat si amesteca bine, pana la completa uniformizare. Adauga in timp ce amesteci treptat si merele rase. Compozitia finala trebuie sa arate ca o mamaliga moale. Daca este prea densa mai pune suc de mere, daca este prea moale mai adauga faina sau fulgi de ovaz.
→ Umple hartiutele pentru briose pana la 2/3 din capacitate si coace-le 20-30 minute, in functie de cuptor, sau pana cand o scobitoare infipta in ele iese curata.

Trucuri si sfaturi

→ Poti pune in amestec stafide rehidratate.
→ Fulgii de ovaz se pot inlocui cu orice fel de alte cereale integrale.
→ Poti adauga nuca bucatele sau nuca macinata.
→ Poti pune in briose seminte de in, de floarea soarelui sau de dovleac.
→ Briosele sunt foarte sanatoase si incredibil de gustoase
→ Poti renunta complet la zahar, daca merele sunt mai dulci si poti manca briosele cu miere.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns