Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Bunatati de sarbatoare

Bunatati de sarbatoare

Daca esti in cautarea unor retete de gala, indiferent de ocazie, colectia de mai jos este exact ceea ce ai nevoie. Afla cum faci cateva bunatati de sarbatoare. Toate sunt restete simple cu rezultate formidabile!

Tartă cu spanac

Ingrediente

  • 400 g aluat foitaj,
  • 1 kg spanac,
  • 5 linguri cu ulei de măsline,
  • 2 ouă,
  • 500 g brânză ricotta,
  • 70 g parmezan ras,
  • 6 ouă fierte tari,
  • sare,
  • nucșoară

Mod de preparare

Spală spanacul în mai multe ape reci și opărește-l în apă cu sare două minute. Pune-l la scurs și toacă-l mărunt. Amestecă-l cu un praf de nucșoară, două ouă, parmezan, 2-3 linguri cu ulei de măsline, brânza ricotta și sare.

Împarte aluatul în două și întinde-l ușor cu sucitorul. Pune o foaie într-o tavă cu diametrul de 24 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Toarnă umplutura de spanac și ricotta și pune din loc în loc ouăle fierte, curățate de coji.

Acoperă tarta cu a doua foaie de aluat și îndoaie cu atenție marginile, astfel încât să nu iasă umplutura.

Din resturile de aluat, decupează mici figurine, apoi așază-le  pe tartă. Unge cu uleiul rămas și dă la cuptor pentru o oră. Lasă să se răcească, abia apoi feliază tarta cu spanac.

Chiftele cu spanac și ou

Ingrediente

  • 6 ouă,
  • 100 g bacon,
  • 2 căței de usturoi,
  • 200 g frunze de spanac,
  • 500 g carne tocată de miel,
  • sare,
  • piper,
  • pesmet,
  • 1 ceapă roșie,
  • 1 legătură de morcovi tineri

Mod de preparare

Fierbe patru ouă timp de 3-4 minute, trece-le prin apă rece ca să le poți curăța mai ușor de coajă. Taie cubulețe baconul, curăță de coajă usturoiul
și feliază-l, opărește spanacul și scurge-l.

Pune carnea într-un castron, adaugă usturoiul, spanacul tăiat, două ouă, sare și piper după gust. Presară pesmet cât să legi compoziția și împarte amestecul în patru.

Ia în palmă fiecare parte de carne, aplatizeaz-o ușor și pune în centru oul fiert și curățat, apoi dă-i formă de chiftea.

Pune chiftelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-o la cuptorul preîncălzit. Lasă-le 50 de minute și, dacă este cazul, toarnă din când în când puțină apă. Curăță ceapa și morcovii și așază-le în tavă. Mai dă la cuptor o jumătate de oră.

Ruladă de pui

Ingrediente

  • 1 pui (1,4 kg),
  • 1 lingură cu muștar,
  • 100 g bacon,
  • 1 ceapă,
  • 250 g urzici/spanac,
  • 2 ouă,
  • 2 căței de usturoi,
  • 2 linguri cu pătrunjel verde tocat,
  • 2 linguri cu ulei,
  • 250 ml supă de legume/pui,
  • 2 linguri cu făină,
  • sare,
  • piper negru

Mod de preparare

Dezosează puiul și pune carnea între două folii. Bate-o ușor cu ciocanul, presară deasupra sare și piper și unge-o cu muștar.

Taie cubulețe baconul și rumenește-le împreună cu ceapa tăiată fin. Adaugă urzicile/spanacul blanșat și amestecă.

Pune apoi ouăle, usturoiul zdrobit și pătrunjelul. Când amestecul a devenit ușor  lipicios, dă-l deoparte și lasă-l să se răcească. Unge bucata de carne cu amestecul de bacon și urzici/spanac, rulează și leagă cu ață alimentară.

Rumenește rulada în uleiul încins, toarnă deasupra supa și dă la cuptor pentru 50 de minute.

Scoate rulada și ține-o la cald, adaugă făina în sosul rămas și dă-l într-un clocot. Feliază rulada și servește-o cu garnitură de cartofi fierți și sos.

Articol preluat din ediția de aprilie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Sursa foto: Thinkstock


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus