Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Ce poți găti cu 1 kg de portocale?

Ce poți găti cu 1 kg de portocale?

Prajitura rapida cu dulceata de portocale

  • 2 portocale
  • 4 biscuiti cu cacao
  • 30 g dulceata de portocale
  • 250 g ricotta
  • 100 ml smantana dulce
  • 50 g zahar pudra

Freaca ricotta cu zaharul pudra. Incorporeaza smantana batuta bine si amesteca usor.

Unge fiecare biscuit cu dulceata de portocale. Pune crema ricotta si deasupra decoreaza cu felii de portocala decojita.

Lasa la rece minimum o ora.

Muschi de porc in soshttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/01/24/1-2284.png

  • 1,5 kg muschi de porc
  • 1 portocala
  • 2 lingurite cu amidon
  • 1 lingura cu otet de vin alb
  • 3 linguri cu coniac
  • 1 lingura cu miere
  • sare

Pentru marinata: 3 linguri cu miere, 1 portocala, 50 ml ulei.

Amesteca mierea cu uleiul si sucul de portocala. Pune carnea condimentata si lasa la rece doua ore. Asaza carnea intr-o forma, stropeste-o cu marinata si las-o la cuptor pana se patrunde suficient. Amesteca pe foc coniacul cu mierea, otetul si amidonul. Lasa sa dea in 1-2 clocote. Serveste feliile de carne cu sos de coniac si portocala.

Idee la minut: Taie o portocala in felii. Topeste o lingura cu zahar. Cand incepe sa se caramelizeze, adauga o lingura cu unt si feliile de portocale. Lasa-le cateva minute, intorcandu-le de pe o parte pe alta. Dupa ce s-au racorit, scufunda jumatate din fiecare felie in ciocolata topita si trece-le pe toate prin nuci sau alune tocate.

Orez fructathttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/01/24/1-2281.png

  • 1 ceasca orez cu bob lung
  • 1 piept de pui
  • 1 portocala
  • ½ ardei gras verde
  • ½ ardei gras rosu
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita cu ghimbir
  • 1 lingurita cu sos de soia
  • 1 lingura cu unt
  • sare

Pune orezul la fiert in apa cu sare. Separat, taie in fasii carnea de pui, condimenteaz-o cu sare si rumeneste-o in unt topit. La final, adauga ardeii taiati bastonase si 2-3 felii de portocala. Stropeste cu zeama de lamaie amestecata cu restul de portocala, sosul de soia si ghimbir. Lasa sa dea in cateva clocote si amesteca usor cu orezul fiert.

Frigarui exoticehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/01/24/1-2282.png

  • 250 g creveti nedecorticati
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 2 linguri cu unt

Trage crevetii in unt cateva minute, pana isi schimba usor culoarea. Toarna usor vinul, acopera si da-i in cateva clocote.

Opreste focul si stropeste cu zeama de lamaie. Infige crevetii pe bete de frigaruie, alternandu-i cu bucati de portocala.

Rumeneste-le putin pe gratar, apoi serveste-le cu putina ceapa tocata.

[Imaginile din acest articol sunt cu titlu informativ]

Comments

comments

Lasă un răspuns