
Muschi in aluat
- 1 pachet aluat de foietaj
- 1 muschiulet de porc
- 800 g ciuperci
- 2 cepe
- 1 crenguta de rozmarin
- ulei de masline
Spala cepele. Adauga ciupercile, sare si piper si lasa pe foc sa se inabuse. Unge muschiuletul cu ulei, cresteaza-l din loc in loc, pune ace de rozmarin si inabusa-l. Intinde pe foaia de aluat amestecul de ciuperci. Asaza bucata de carne bine patrunsa, dupa care ruleaza cu grija. Coace 30 de minute.
Para bandajata
Spala perele, sterge-le cu un servet si taie-le putin la baza, ca sa stea in picioare. Unge-le cu mere, imbraca-le in aluatul intins putin si taiat in fasii late de 2 cm. Unge-le cu putin galbenus batut cu lapte. Asaza perele in picioare, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-le cam 20 de minute.
Foietaj cu smochine
Prajeste migdalele in cuptor. Atentie sa nu se arda! Zdrobeste-le si freaca-le energic cu untul si zaharul, pana cand obtii o pasta omogena. La final, incorporeaza oul. Asaza foaia de aluat intr-o tava neunsa. Unge deasupra cu pasta de migdale si asaza felii de smochine. Coace cam 30 de minute.
Minitarte
- 1 pachet aluat de foietaj
- 100 g gorgonzola
- 300 g telemea
- 2 linguri cu smantana
- 3-4 rosii
- chimen
Intr-un castron, rade telemeaua si amestec-o bine cu gorgonzola si smantana. Aromatizeaza cu putin chimen. Taie din aluat cercuri si asaza-le in formele de minitarta neunse. Umple-le cu amestecul de branza si pune cubulete de rosii. Lasa-le la cuptor, la foc moderat, cam 20 de minute.
Pernite caramelizate
- 1 pachet aluat de foietaj
- 1 kg ceapa rosie
- 3 lingurite zahar brun
- 3 linguri cu unt
- 300 g branza de capra
Caleste ceapa in unt. Adauga zaharul brun si lasa sa se caramelizeze putin. Taie foaia de aluat in patrate potrivite si asaza-le pe tava tapetata cu hartie de copt. Pe fiecare patrat, pune cate 1-2 lingurite cu ceapa caramelizata si cate o bucata de branza de capra. Coace cam 30 de minute.