Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cele mai bune fursecuri din lume cu doua ingrediente

Cele mai bune fursecuri din lume cu doua ingrediente

Vrei să faci cele mai bune fursecuri din lume cu doar doua ingrediente? Iată detaliile!

Aceste cele mai bune fursecuri din lume nu conțin zahăr, nu conțin ouă și nici grăsimi. Se fac foarte repede și pe lângă cele două ingrediente de bază poți adăuga, după gustul tău, alte ingrediente sănătoase care vor duce la fursecuri la fel de bune, dar cu alt gust.

Reteța de bază are două ingrediente: banane și fulgi de ovăz. Proporția este o banană și o cană de fulgi de ovăz. Poți crește această cantitate după nevoie. Banana trebuie să fie coaptă bine, dar nu foarte coaptă. Striveste cu furculița banana și în piureul obținut adaugă fulgi de ovăz. Amestecă bine până rezultă o pastă. În această compoziție de bază poți adauga vanilie, scorțișoară, sau sare de Himalaya, stafide, alte fructe deshidratate, tăiate în bucățele mici, o lingură de cacao amestecată cu o linguriță de miere sau o lingură de fulgi de migdale și o lingură de apă. Mai poți pune ghimbir pudră, coajă de lămâie sau portocală sau pudră de roșcove (aceasta nu are nevoie de miere pentru că este dulce).

Pasta rezultată se lasă să stea circa 15 minute, apoi cu mâinile ușor umezite se fac fursecuri aplatizate. Se coc la foc potrivit pentru 15 minute. sunt gata când sunt ușor rumenite pe margine. Se coc pe foaie decopt unsă cu puțină grăsime vegetală. Se scot din tavă când sunt reci.

Se păstrează câteva zile în recipiente închise.

Furesecurile sunt foarte bune, sunt dulci fără să aibă nevoie de zahăr și sunt crocante.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus