Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Ciorba de toamna, cu de toate

Ciorba de toamna, cu de toate

Ciorba de toamnă este perfecta…. toamna, pentru că are toate legumele posibile (sau aproape toate), este foarte gustoasă și este o mâncare în sine pentru serile reci de toamnă.

Ingrediene

250 de grame de broccoli
Două cepe
Doi cartofi
150 de grame de spanac
Trei morcovi
Două fire de praz
100 de grame de țelină, frunzele de țelină
Trei ardei roșii
Două linguri de parmezan ras
Ulei, sare și piper, sucul de la două lămâi, o legătură de pătrunjel verde.

Preparare

→ Spăla și curată toate legumele. Pune doi litri de apa pe foc să fiarbă.
→ Toacă ceapă mărunt, prazul (cu tot cu frunze) feliuțe, ardeiul fideluta, morcovii și rădăcină de țelină bucățele sau da-le prin răzătoare. Pune toate acestea în ulei și călește-le bine. Adaugă un praf de sare. Lasă toate legumele circa 15 minute pe foc.
→ Când apa fierbe pune cartofii bucățele. Când apa începe din nou să fiarbă, adaugă toate legumele din tigaie, cu tot cu sucul lăsat. Acoperă oală și lasă ciorbă să fiarbă la foc mic, circa 20 de minute.
→ Desfă broccoli buchetele și toacă foarte mărut spanacul și frunzele de țelină. Buchetele de broccoli se pun cu puțin ulei într-o tigaie, pentru câteva minute, apoi se adaugă în supă. Când clocotește din nou, adaugă spanacul și fruzele de țelină.  Fierbe totul încă cinci minute.
→ Da ciorba de toamna jos de pe foc, las-o să se răcorească puțin, adaugă pătrunjelul tocat mărunt și sucul de lămâie.

→ Potrivește de sare. Servește ciorbă de toamnă fierbinte cu puțin parmezan ras deasupra.

→ Mai poți adaugă și roșii tocate înainte de a pune buchețelele de broccoli. În loc de lâmâie poți pune borș. Poți drege ciorba cu un ou bătut sau cu smântână ori iaurt gras.

→ Merge de minune cu felii de pâine neagră ușor rumenită unse cu puțin unt amestecat cu puțină pudră de usturoi.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos


Lasă un răspuns

Sus