Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cum să îți impresionezi musafirii cu o masă bogată și rafinată atunci când ai un buget limitat

Cum să îți impresionezi musafirii cu o masă bogată și rafinată atunci când ai un buget limitat

Când vrei să îți impresionezi musafirii printr-o cină, rareori te gândești la cheltuieli – tot ce contează este impresia pe care le-o lași acestora. Asta nu înseamnă că trebuie să-ți ușurezi de tot portofelul – bun și ieftin este astăzi dictonul femeii moderne și descurcărețe.

Ți-am pregătit o listă de trucuri prin care poți să pregătești o masă gustoasă care garantează buna-dispoziție fără să simți o gaură în buget. Asta înseamnă, desigur, mai multe cine și mai multe momente memorabile alături de cei dragi.

Alege un vin bun care pune în valoare preparatele

Vinul este un simbol al rafinamentului și, odată ce afișezi o sticlă din licoarea bahică, masa capătă un aspect elegant și crează o atmosferă de cină stilată. Multe persoane se feresc să cumpere vin deoarece nu sunt bune cunoscătore ale soiurilor sau au impresia eronată că ar fi un produs scump.

Am găsit în acest articol cele mai utile sfaturi despre cum să poți să cumperi de fiecare dată vinul cel mai bun fără să cheltui mult. Tot aici am aflat când este deștept să spui nu unei sticle de vin și cum se calculează, de fapt, prețul uneia.

Optează pentru decorațiuni simple pentru masă

Americanii spun „less is more“, în vreme ce noi spunem că „ce-i prea mult strică“, însă ideea este aceeași și se bazează pe faptul că ar trebui să ne rezumăm la lucruri simple, dar de bun gust. O față de masă uni și o singură vază cu flori sunt suficiente pentru a face impresie bună. Nu e nevoie să cumperi sfeșnice special pentru o astfel de ocazie, deoarece nu vor face decât să încarce inutil masa.

Când vine vorba despre șervete, optează pentru unele de pânză, deoarece sunt mult mai elegante decât cele din hârtie. În plus, șervetele de pânză sunt și mai economice pe termen lung deoarece pot fi spălate și refolosite. Dacă vrei să rămâi la cele de hârtie, alege un model uni, în ton cu fața de masă. Cuvântul de ordine este simplitatea. Având în minte acest principiu nu vei putea da greș.

Gătește feluri de mâncare pe care le-ai mai pregătit și în trecut

Dacă ai invitați la masă, nu e cazul să faci experimente. Pregătește mâncăruri pe care le-ai mai făcut și în trecut și despre care știi că îți vor ieși bine. Nu folosi în exces ingrediente foarte aromante – usturoi, ceapă, peperoncino – nu sunt pe gustul tuturor, așa încât că ar trebui utilizate cu măsură.

Chiar dacă ți se pare că este momentul perfect pentru a încerca o rețetă nouă și deosebită, dacă nu ești sigură pe rezultat, mai bine lasă acest experiment pe altă dată. Este mult mai bine să servești un preparat clasic reușit decât ceva ieșit din comun, dar neplăcut la gust. În plus, dacă ai mai gătit aceste mâncăruri, știi foarte bine care sunt ingredientele cele mai importante și poți să aproximezi mai bine costurile.

Un aperitiv, un fel principal și un desert sunt suficiente

Nu face foarte multă mâncare, ci rezumă-te doar la un aperitiv, un fel principal și un desert, mai ales dacă vorbim despre o cină;  ar trebui să fie cea mai ușoară masă din zi. Alege calitatea în detrimentul cantității.

Dacă le pui musafirilor la dispoziție și un coș cu fructe sau un platou de brânzeuri este mai mult decât suficient pentru ca fiecare invitat să fie sătul atunci când se ridică de la masă.

Pregătește mâncăruri cu același specific

Probabil ai observat deja că bucătăriile lumii se concentrează în jurul câtorva ingrediente de bază. Italienii folosesc mult ulei de măsline, busuioc, roșii, în vreme ce indienii pun mare accent pe condimente. Pregătește mâncăruri care aparțin aceleiași zone geografice, iar în acest fel vei face o economie substanțială la ingrediente, deoarece dintr-un singur produs vei putea găti mai multe feluri.

De exemplu, poți găti din aceeași gamă de ingrediente un meniu italian cu bruschete și paste. La desert poți servi un tiramisu. Musafirii tăi vor fi cu siguranță impresionați, iar portofelul tău îți va păstra greutatea.

Ce părere ai despre sfaturile noastre? Tu cum procedezi de obicei când ai invitați la masă, ce mâncărui gătești și ce vin servești? Scrie-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

One thought on “Cum să îți impresionezi musafirii cu o masă bogată și rafinată atunci când ai un buget limitat

  1. Nimic concret in ce priveşte felurile de mancare. Vorbărie goală .
    Mulţumesc pentru sfaturi

Lasă un răspuns