Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cum se alege vinul în funcție de mâncare

Cum se alege vinul în funcție de mâncare

cum se alege vinul

Vinul poate complimenta perfect un preparat culinar… sau poate fi ales astfel încât nu se potrivește deloc. Cum iei decizia corectă? Nu trebuie să fii un connoisseur pentru a alege băutura care se potrivește, ci doar să ții cont de câteva reguli simplu de reținut.

Pentru început, hai să cunoaștem mai bine tipurile de vin existente: roșu, alb, rose și vin spumant.

Vinul roșu (Pinot Noir, Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec etc) se servește la o temperatură de minim 6 grade C și are o aromă puternică.

Vinul alb (Muscat, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio etc) se servește rece și este mai delicat, iar aroma sa este proaspătă și fructată.

Vinul rose (Grenache Rosé, Sangiovese Rosé, Tempranillo Rosé, Syrah Rosé, Cabernet Sauvignon Rosé etc) nu este atât de puternic precum cel roșu sau cel alb și nici arăma sa nu este atât de puternică. Se servește rece și este mai feminin și elegant.

Vinul spumant se servește întotdeuna rece, este dinamic, acid și are o aroma fructată.

Cum se alege vinul în funcție de mâncare?

Vinul roșu se consumă alături de mâncăruri grele, precum preparatele din carne, dar și alături de brânzeturi sau chiar anumite prăjituri.

Vinul alb este ideal alături de pește, fructe de mare, fructe exotice, aperitice și preparate vegetariene – pe scurt, alături de mâncăruri mai ușoare.

Vinul rose se potrivește cu aproape orice, în funcție de gusturi.

Vinul spumant se consumă alături de fructe, dulciuri și mâncăruri gourmet.

După cum vezi, nu este atât de greu să asociezi vinul cu mâncarea. Acum îți va fi mai ușor să ții minte ce vin să aşezi pe masa de Crăciun lângă sarmale şi cozonac sau cum alegem vinul potrivit pentru vară.

Comments

comments

Lasă un răspuns