Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cum se prepară muștarul în casă

Cum se prepară muștarul în casă

Muștarul preparat în casă este cu adevărat fabulos. Nu se face greu, iar după ce incerci prima dată nu vei mai cumpăra niciodată muștar gata preparat. Iată cum se face muștarul în casă. Rețeta de mai jos este una de bază în care poți adauga diverse ”ingrediente secrete”, miere, hrean, boabe de mușatr întregi, piper Cayenne, nucșoară, cuișoare.

Ingrediente pentru o porție de muștar

80 de grame de boabe muștar
100 de mililitri de vin sec
Două linguri de oțet de mere
Două-trei linguri de apă
Sare, o linguriță de zahar

Preparare

→ Spală boabele de mustar și lasă-le în apă circa 10-15 minute. Într-un vas ceramic se pun semințele scurse bine și toate celelalte ingrediente. Totul se ține la rece, acoperit pentru 48 de ore. În acest răstimp boabele de muștar se înmoaie, iar aromele se combină. (Și așa trebuie făcut cu toate mirodeniile pe care le adaugi în muștarul preparat în casă).

→ Tot amestecul se pune într-un vas înalt și se mixează bine cu un blender vertical. Durează câteva minute. Începe la viteză mică și continuă până ce totul de vine o pastă fină.

→ Poți păstra o lingură-două de lichid pentru a da, la final pastei consistența dorită. Poți pune mai multă sau mai puțină apă, pentru a avea o pastă mai subțire sau una mai densă.

→ În muștarul final poți adauga hrean ras si fiert, pasat ulterior cu blenderul, până la gustul dorit. Poți pune miere în loc de zahăr, mai multă decât în rețeta de bază pentru un muștar dulce.

→ Poți adauga în crema de muștar o lingură de boabe de muștar, fierte câteva minute în vin. Vinul în care ai fiert boabele se poate folosi pentru crema de bază.

→ Poți folosi boabe de muștar alb sau un amestec de boabe de muștar.

→ Muștarul va avea o culoare frumoasă daca adaugi pudră de curcuma.

→ În loc de apă poți pune bere neagră.

→ Produsul final se păstrează la frigider.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns