
Arta de a combina alimentele, chiar daca sunt banale, poate transforma mancarea obisnuita in ceva rafinat si exotic, si poate face din ceva simplu ceva exceptional. Obtine gusturi noi din combinatii inedite.
Iti dam noi ideile.
Sunca, sparanghel si melasa
Combinata este o incantare pentru papile gustative. Infasoara betele de sparanghel in sunca cat mai uscata si stropeste totul cu melasa topita. Pune pe gratar, iar rezultatul o sa te uluiasca.
Carnea de peste si sos de otet balsamic, usturoi, cimbu si salvie
Combinatia o sa-si schimbe radical ideea despre gustul pestelui. De cele mai multe ori oamenii folosesc lamaie pentru peste, dar otetul balsamic da rezultate speciale.
Otetul balsamic este o dovada pentru ideea noastra de a incerca gusturi noi din combinatii inedite.
Ghimbir cu fructe si frunze de menta
Foloseste ghimbir ras in combinatie cu fructele pentru tarte. Adauga menta, iar gustul se va schimba complet. In ceea ce priveste fructele poti sa folosesti: pere, mere, pepene, piersici, nectarine, prune sau struguri.
Sosul de peste
Sunt putini cei care folosesc sosul de peste, preparat tipic in bucataria asiatica. Rezultatul gustativ este insa deosebit.
O idee pentru gusturi noi din combinatii inedite: combina pepene rosu cu castravete si adauga un strop de sos de peste in cel clasic, lamaie si ulei.
Doua picaturi de sos sunt suficiente, dar finalul o sa fie divin. Sosul de peste merge in supele de legume, in salata si peste legumele pregatite inabusit. Doua-trei picaturi schimba totul!
Rozmarin si branza in tartele cu fructe
Presara la baza tartelor cu fructe un strat de branza simpla, putin sarata, rasa si amestecata cu rozmarin. Asaza apoi fructe proapete si vei avea un desert sofisticat si savuros.
Foloseste un blat crocant si fin, cel mai bine facut in casa.
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/