Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Lassi, rasfatul indian

Lassi, rasfatul indian

Lassi, rasfatul indian este o bautura din lapte, iaurt si alte cateva ingrediente in functie de gustul si imaginatia ta.

In reteta de baza pentru lassi se poate adauga orice. Poate sa fie dulce sau sarat, varianta care merge perfect cu mancarea picanta. Lassi este o bautura racoritoare perfecta, un rasfat pentru zilele calde, un calmant pentru stomac si un pretext de a sta la taclale cu fetele.

Lassi este o bautura indiana. Proportia ideala intre cele doua ingrediente de baza este: o cana de iaurt si o jumatate de cana lapte. Merge orice fel de iaurt si orice fel de lapte. Amestecul se bate bine pana se inspumeaza in blender cu un impuls scurt si se poate adauga sare si menta pisata pentru forma cea mai simpla de lassi. Merge foarte bine cu chimen copt si pisat.

Mai poti incerca sa combini lapte, iaurt cu sucul de la o portocala, coaja rasa de portocala si pudra de scortisoara. Rezultatul este ca o poezie.

Adauga in baza de lassi sucul de la jumatate de lamaie, doua lingurite de miere si pudra de cardamom sau sucul de lime, miere si vanilie.

Poti inlocui laptele cu lapte de cocos. Adauga vanilie si nuca de cocos. Rezultatul este perfect.

In unele regiuni ale Indiei, formula de baza se combina cu usturoi pisat, piper, menta si sare. Combinatia este ametitoare.

Se poate face si cu lamaie, capsune, miere si o lingurita de dulceata de trandafiri sau esenta naturala de trandafiri. Este un festin.

Lassi se poate face si cu mango, combinatie foarte comuna in India. In amestecul de baza se adauga pulpa de mango si fistic macinat. In loc de mango se poate folosi si banana, kiwi sau fructe de padure.

Lassi nu este un smoothie, ci o bautura de lapte cu iaurt aromata.

Ideal este sa-l servesti foarte rece, in pahare inghetate, dar nu pune gheata pentru ca il strici.


Lasă un răspuns

Sus