Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Magie în bucătărie

Magie în bucătărie

Cel puțin o dată, toate am dat greș cu un preparat. Dar dacă am fi  apelat la câteva trucuri, cu siguranță l-am fi salvat. Păstrează-le pe cele de mai jos, pentru că nu se știe când vei avea nevoie de ele!

▶ Gata pentru dulceață. Borcanele murdare le cureți foarte ușor cu coji de ou mărunțite peste care torni apă clocotită. Agiți bine și clătești. Repetă de 2-3 ori.

▶ Culoare frumoasă. Mazărea și fasolea verde își păstrează culoarea dacă în apa în care le fierbi adaugi o linguriță de bicarbonat alimentar.

▶ Sclipitor de curate. Paharele de cristal se curăță perfect dacă le speli cu apă călduță în care ai dizolvat două lingurițe de oțet și una de sare grunjoasă.

▶ Fără lacrimi. Senzația de usturime și de lăcrimare produsă de mirosul iute al cepei dispare dacă o cureți sub jet de apă rece.

▶ Gust deosebit. Piureul de spanac devine omogen și gustos dacă adaugi un gălbenuș imediat ce ai luat vasul de pe foc.

▶ Rapid și sigur. Cartofii fierți în coajă se curăță mai ușor dacă îi clătești imediat cu apă rece sau dacă adaugi o lingură de ulei în apa în care fierb.

▶ Fără nicio pată. Îndepărtezi petele de pe vasul de teflon dacă fierbi în el, 15 minute, o cană de apă cu două lingurițe de praf de copt. După ce l-ai clătit, șterge-l cu un șervet și unge-l cu puțin ulei.

▶ Scapă de musafiri nepoftiți! Muștele nu sunt bine-venite în casă, mai ales în bucătărie. Cum ele nu agreează mirosurile aromate, așază în dreptul geamului un ghiveci cu busuioc.

▶ Supă limpede. Dacă nu ai adunat la timp spuma din supă, trage repede vasul de pe foc și toarnă o cană cu apă rece. Spuma se ridică imediat la suprafață și o îndepărtezi ușor.

▶ Metodă eficientă. De cele mai multe ori, laptele se prinde când îl fierbi? Înainte de a-l pune pe foc, clătește cratița cu apă rece și unge-o cu puțin unt.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.31/07.08.2014

Autor: Aurora Popescu

Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns