
Când ai musafiri, dar nu prea ai mult timp la dispoziție, prepară câteva mini quiche cu legume și vei fi la înălțime!
Ingrediente
275 g aluat foitaj
100 g șuncă
200 g broccoli
150 g roșii cherry
4 fire de ceapă
120 g brânză Emmentaler rasă
2 căței de usturoi
250 g smântână
3 ouă
ulei
sare
piper
1. Taie șunca în fâșii subțiri. Opărește buchețelele de broccoli în apă cu sare timp de 3-4 minute. Spală și taie în jumătăți roșiile cherry, iar ceapa, în rondele. Pune toate legumele într-un castron, împreună cu șunca și brânza rasă.
2. Curăță cățeii de usturoi și toacă-i mărunt. Amestecă-i apoi cu smântâna și ouăle bătute separat. Asezonează cu sare și piper proaspăt măcinat și toarnă amestecul peste cel de legume, șuncă și brânză rasă.
3. Întinde foaia de aluat pe un tocător mai mare sau pe masa presărată cu făină. Cu o formă sau cu gura unui pahar, decupează discuri cu diametrul de 8 cm și așază-le în formele de brioșă unse cu foarte puțin ulei.
4. Toarnă compoziția în formele pregătite și dă la cuptor o jumătate de oră sau până ce mini quiche-urile capătă o culoare rumenă și apetisantă. Scoate-le după ce s-au răcorit cinci minute și servește-le călduțe sau reci, alături de frunze de radicchio, salată creață, rucola.
Articol preluat din ediția de iunie 2015 a revistei Femeia.
Autor: Mariana Fătulescu
Foto: © Igor Dutina – Fotolia