Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Pasca cu mac

Pasca cu mac

Pasca cu mac este un desert traditional polonez. Este delicios, simandicos, elegant, extrem de apetisant, dar foarte usor de facut. Daca vrei sa faci pasca incearca aceasta reteta speciala de pasca cu mac in stil polonez si nu vei regreta. Iata detaliile:

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/04/09/pasca-mac-2.jpg

Ingrediente pentru blat

200 de grame de unt
250 de grame de faina
100 de grame de zahar pudra
Coaja de la o portocala
Doua galbenusuri de ou si doua linguri de apa

Ingrediente pentru umplutura de mac

Doua oua
Vanilie
500 grame de mac

Ingrediente pentru umplutura de branza

500 grame de branza de vaci
125 grame de zahar pudra
O lingura de faina
Doua linguri de smantana grasa
4 oua
Trei linguri de alcool rafinat (vodca simpla sau aromatizata cu vanilie sau citrice cel mai bine – optional)

Preparare

→ Pregateste o tava cu preti detasabili. Trebuie unsa si tapetata cu hartie de copt sau faina, mai ales pe baza.
→ Unul impreuna cu zaharul de bat spuma. Pune pe rand galbenuurile de ou si apa amesteca bine dupa fiecare. Pune coaja de portocala.
→ Adauga faina si amesteca pana rezulta un aluat suplu usor de modelat.
→ Intinde aluatul in tava pe fundul acesteia si pe pereti. Da tava la rece.

→ Macul se pune intr-un vas neaderent. fara nici un strop de grasime si se coace pe flacara. Trebuie sa amesteci mereu. Nu trebuie sa stea mai mult de 10 minute, ci doar cat prinde gust de copt. Lasa-l sa se raceasca bine.
→ Bate spuma albusurile si adauga un praf de sare. Cand sunt bine batute pune galbenusurile si amesteca.
→ In spuma de oua se pune macul copt si se amesteca.
→ Intinde stratul de mac peste aluat, uniform si da mai departe tava la rece.

→ Branza de vaci se bate bine cu zaharul. Adauga smantana si pe rand ouale. Bate bine dupa fiecare. Pune faina, amesteca, apoi pune alcoolul rafinat si omogenizeaza. Toarna crema de branza peste stratul de mac

→ Coaca pasca cu mac la 170 de grade pentru circa o ora. Daca se rumeneste prea tare o poti acoperi cu o folie de copt. O scoti din tava numai cand este perfect rece, cel mai bine dupa 6-8 ore.
→ Daca vrei sa faci o fata speciala pentru pasca cu mac pastreaza pentru pus deasupra doua-trei linguri din compozita de branza in care amesteci trei-patru linguri de biscuiti pisati (simpli sau cu cacao), pana rezulta un amestec nisipos.
→ Aseaza stratul final peste stratul de branza cu mana, presarat uniform.

→ Serveste pasca cu sirop de fructe, cu sos de vanilie sau de ciocolata.

Este foarte buna si cu totul speciala.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns