
Cum să gătești pentru cină mâncăruri apetisante când nu ai mult timp la dispoziție? Știm noi: alegi feluri care se prepară simplu și sunt și foarte sănătoase. Ca de exemplu, paste vegetariene!
Ingrediente
250 g spaghete
½ vânătă
½ dovlecel verde (zuchini)
1 țelină mică
1 ardei capia
4 roșii mari coapte
2 căței de usturoi
pătrunjel
ulei, sare, piper
Încearcă și: Paste cu broccoli și suc de portocale
Mod de preparare
Fierbe pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Între timp, toacă în cubulețe vânăta și dovlecelul (fără să le cureți), țelina și ardeiul. Decojește roșiile și taie-le în cuburi mari. Călește usturoiul zdrobit și tocat fin, adaugă legumele tăiate în cubulețe, sare, piper și amestecă. După 3-5 minute, adaugă roșiile. Lasă să se întrepătrundă aromele. Scurge pastele după ce s-au fiert și pune-le peste sosul de legume. Servește pastele fierbinți, cu un ardei iute tocat mărunt (dacă îți place).
Cum tai roșiile în 5 secunde! (Pentru paste sau pentru altceva)
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.36/2014
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: © sonyakamoz – Fotolia