Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Peste 100 de restaurante participante la zilele GO-MIO

Peste 100 de restaurante participante la zilele GO-MIO

În perioada 8-17 mai, peste 100 de bucătari din întreaga țară vor oferi meniuri speciale, de sezon și la prețuri fixe în cadrul unui eveniment Gault&Millau aflat la prima sa ediție.

Promovarea gastronomiei din România continuă să fie o prioritate a ghidului Gault&Millau. Evaluările restaurantelor selectate în cele două ghiduri de restaurante de până acum (edițiile 2018 cu 141 de restaurante și 2019 cu 275 de restaurante) au fost realizate de o echipă de evaluatori anonimi, locali (cetățeni români și expați) și internaționali, folosindu-se aceeași metodologie de evaluare ca în toate țările în care este prezent ghidul.

Peste 100 de restaurante din Arad, Bacău, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța (include și Vama Veche), Craiova, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu, Timișoara și 4 Destinații Speciale (Cincșor, Cund, Tg. Mureș, Viscri) au răspuns invitației, astfel că acestea vor fi promotori pentru ingredientele de sezon și creativitatea bucătarilor.

Pe toata durata proiectului, restaurantele participante vor oferi, fie în loc de, fie adițional față de meniurile à la carte, aceste meniuri speciale, disponibile doar în cadrul proiectului, la prețuri standard, fiecare restaurant alegând unul dintre nivelurile:

  • • Prânz: 30 | 50 | 75 RON
  • • Cină: 50 | 75 | 100 RON

Fiecare astfel de meniu conține 3 feluri de mâncare (starter, fel principal și desert), iar băuturile nu sunt incluse. Fiecare restaurant poate alege ca adițional să ofere reduceri la felurile de mâncare din meniurile à la carte (minim 20% per fel de mâncare). Pentru toată durata proiectului, restaurantele participante pot oferi doar un meniu special de cină sau un meniu special de prânz & unul de cină.

Lista restaurantelor participante este disponibilă pe platforma dedicată evenimentului: https://zilele.gault-millau.ro/

În aceeași platformă vor fi publicate meniurile speciale create de bucătari la finalul lunii martie, urmând ca tot atunci să existe posibilitatea rezervării de locuri la restaurante în perioada proiectului. La începutul lunii mai, o serie de evenimente conexe, care promovează gastronomia pe plan local (e.g. degustări de ingrediente și produse gastronomice, oferte speciale de preț pentru produse și servicii selectate), vor fi de asemenea publicate pe platforma dedicată evenimentului.

Alexandre Almajeanu

„Proiectul Zilele GO-MIO are ca scop promovarea și accesibilizarea experienței de a ieși la restaurant pentru publicul larg. Este cel bun mod de a descoperi sau chiar redescoperi un bucătar și a-i înțelege viziunea, de a petrece timp de calitate într-un restaurant selectat de noi, de a redefini actul de a merge la restaurant drept o experiență revelatoare pe mai multe dimensiuni. Astfel de proiecte sunt obișnuite și organizate cu regularitate în marile capitale ale lumii, este momentul ideal să organizăm și noi unul.”, declară Alexandru Almăjeanu, fondator, Gault&Millau România.

Restaurantele participante la Zilele GO-MIO:

Arad | 3 restaurante

  • • Art Cafe Gallery
  • • Marin & Friends
  • • Ristorante Picasso

Bacău | 2 restaurante

  • • Gourmet Pizza
  • • Piazzetta

Brașov | 7 restaurante

  • • Athanasios
  • • Bella Muzica
  • • Bistro de l’Arte
  • • Bistro Simone
  • • Casa Hirscher
  • • Pilvax
  • • Poarta Schei 4

București | 54 restaurante

  • • 18Lounge
  • • Amvrosia
  • • Anika
  • • ARC Bakery
  • • Atelierul de Tarte
  • • Avalon
  • • Băcănia Veche The Charity Shop
  • • BistroMar
  • • Borgo Margherita
  • • Caramel
  • • Chefs Experience
  • • Cherhanaua Ancora
  • • CORKS Cozy Bar
  • • Dancing Lobster
  • • Edo Sushi
  • • Enotek
  • • Galli, rôtisserie Française
  • • Gastrolab Wine & Food Experience
  • • Grano
  • • Hambar Brasserie
  • • Haute Pepper
  • • Il Destino
  • • Il Villagio
  • • Ivan Pescar & Scrumbia Bar
  • • KAIAMO
  • • Kane
  • • KANPAI BISTRO
  • • La Finca Alioli
  • • La Pescăria Dorobanților
  • • La Samuelle
  • • M.A.T
  • • Mahala
  • • Maison des Chefs
  • • Maize farm to table
  • • Meat Busters
  • • Nido Kitchen & Wine
  • • NOEME (Bisto GUXT)
  • • Nomad Skybar
  • • NOUA. bucătărie românească
  • • Pasterra Wine & Pasta Bar
  • • Pata Negra Copas Y Tapas
  • • Piccolo Mondo
  • • PizzaMania
  • • Relais & Châteaux Le Bistrot Français
  • • Rocca by The Jar
  • • Sardin
  • • Sushi Room
  • • Taj Indian Restaurant
  • • Tasting Room
  • • Unico Vero
  • • Voilà, le Bistrot
  • • Yoshi
  • • Zexe Braserie
  • • Zexe Zahanaua Gastronomică Icoanei

Cluj-Napoca | 16 restaurante

  • • 25th Downtown Flavours
  • • Baracca
  • • Bujole
  • • Casa Boema
  • • Chios Social Lounge
  • • Cimbru
  • • eggcetera
  • • Fragment
  • • Hermania
  • • Indigo
  • • Manger
  • • Olivo Caffe&Bistro
  • • People
  • • Samsara FoodHouse
  • • Tokyo
  • • Via

Constanța și Vama Veche | 4 restaurante

  • • Le Premier
  • • Pizzico
  • • Scapino
  • • Bolo Steakhouse (Vama Veche)

Craiova | 4 restaurante

  • • Craft
  • • Excelsior
  • • Nobel Cuisine
  • • The Manor

Iași | 4 restaurante

  • • Corrido
  • • Cuib
  • • Krud Braserie
  • • Panoramic

Oradea | 2 restaurante

  • • Steak HUB
  • • VIA29

Pitești | 2 restaurante

  • • Bibliotheque – Coffe, Wine &F ood Bistro
  • • Casa Sattler

Ploiești | 2 restaurante

  • • Akua Garden
  • • Doma Urban Bistro

Sibiu | 6 restaurante

  • • Cafe Wien
  • • Hochmeister delikat’essen
  • • Jules Bistro
  • • Kulinarium
  • • She’s Green
  • • Syndicat Gourmet

Timișoara | 4 restaurante

  • • Caruso
  • • La Calul Alb
  • • Merlot
  • • Vinto Gastro Wine Bar

Destinații speciale | 4 restaurante

  • • Cincșor.Transilvania.Case de oaspeți
  • • Privo
  • • Valea Verde
  • • Viscri 32 – White Barn & Blue House

*******************************

Despre Gault&Millau – Ghidul Galben

Gault&Millau este primul ghid internațional gastronomic care intră pe piața românească.

Ghidul a fost publicat mai întâi în Franța acum 50 de ani de doi jurnaliști pasionați – Henri Gault și Christian Millau – și s-a făcut cunoscut prin susținerea reprezentanților noii bucătării franceze precum Paul Bocuse sau frații TroisGros. În timp, ghidul a cunoscut un success internațional, Gault&Millau fiind acum prezent în peste 20 de țări și 5 continente.

În România, Gault&Millau își propune explorarea bucatariei locale prin evaluarea calității, creativității și autenticității descoperite în restaurantele locale.

Text și foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns