Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Prăjitură cu fructe. Rețeta bunicii

Prăjitură cu fructe. Rețeta bunicii

prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe. Reteta bunicii – Prăjitura cu fructe este cea mai bună prajitură cu fructe din câte prăjituri cu fructe există. Nu ştiu cum, dar bunica avea nevoie de doar zece minute, între momentul în care spunea: „fac prăjitură”, şi minutul în care aceasta era trimisă la copt. Eu reuşesc în 30 de minute. De cele mai multe ori, tot în 30 de minute plăcintă dispare.

Ingrediente

6 ouă
6 linguri de zahăr
6 linguri de ulei
500 de grame de făină
O linguriţă de praf de copt, zahăr vanilat, scoţişoară,
Fructe (mure – cel mai bine, mere, prune sau fructe congelate – dezgheţate şi bine scurse)
100 de grame de stafide
100 de grame de nuci măcinate
5 linguri de pesmet de biscuiti

Preparare

→ Bate ouăle împreună cu zahărul timp de câteva minte. Pune zahăr vanilat. Adaugă uleiul, lingură după lingură pe rând, praful de copt şi făină. Amestecă cu o lingură, apoi cu mână. Iese un aluat că o plastilină tare. Întinde aluatul în tavă cu podul palmei. Tava trebuie unsa uşor cu unt.

→ Amesteca jumătate din nucă cu o lingură de pesmet. Adauga, numai dacă fructele sunt acrişoare, o lingură de zahăr pudră. Pune stafidele şi fructele în amestecul de nucă şi pesmet şi amestecă uşor. Pune fructele peste aluat şi dă totul la copt pentru 20 minute, la foc moale, în cuptorul bine încins.

→ Restul de nucă se amestecă cu pesmetul de biscuiţi. Presară amestecul peste fructe şi întoarce tava din nou la copt pentru alte 15-20 de minute, tot la foc mic.

→ Prăjitura se taie rece, în bucăţi după plac.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

One thought on “Prăjitură cu fructe. Rețeta bunicii

Lasă un răspuns