Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Prajitura ingerilor

Prajitura ingerilor

Prăjitura îngerilor este la originile ei o prajitură englezească, dar a fost perfecţionată de americani care i-au dat şi numele (Angel Cake).

Nu te mira nici de modul de preparare, nici de detaliile reţetei. Prajitura îngerilor este foarte gustoasă, se pretează pentru a fi folosită în diferite combinaţii, merge foarte bine cu fructe şi frişcă şi este savuroasă cu ciocolată şi sirop de fructe. Și este ideala pe masa de Paste!

Ingrediente

12 albuşuri
130 grame de făină
300 grame de zahăr pudră (jumătate pentru albuşuri, jumătate pentru făină)
2 linguri zeamă de lămâie
1 linguriţă coajă de lămâie rasă
2 pliculeţe zahăr vanilat
Un praf de sare
1/2 de linguriţă de praf de copt

Preparare

→ Ţine albuşurile la temperatura camerei pentru o ouă.
→ Împarte zahărul în două. Jumătate se amestecă cu făina şi se cerne de două ori. Adaugă praful de copt şi mai cerne o dată. bate albuşurile. Adaugă un praf de sare şi zeamă de lămâie. Bate până ce albuşurile devin tari.
→ Când albuşurile sunt tari, adaugă pe rând câte o lingură de zahăr pudră şi mexează bine, până ce acesta se topeşte. Repeta pâne ce se încorporează jumătate din zahăr. Trebuie să rezulte o bezea tare şi densă.
→ Adaugă în două-trei trabnşe făina amestecată cu zaharul pudra şi amestecă încet, cu o spatulă, de sus în jos.
→ Compoziţia se pune în tavă de guguluf (cu gaură la mijloc) complet neunsă.
→ Trece cu un cuţit in spirală, prin compoziţie, pentru a scoate bulele mari de aer. Coace prajitura îngerilor în cuptorul încins la 180 grade timp de 30-40 de minute. Prăjitură trebuie să fie rumenă deasupra şi să aibă consistenţa unui burete dacă este apăsată cu degetul.

→ Scoate prajitura şi pune-o cu fundul în sus pe un grătar. Se lasă să se răcească cu fundul în sus, vreme de trei-patru ore. operaţiunea face ca prăjitura sp iasă uniformă şi egală şi nu cade din tavă!
→ Se scoate din formă cu un cuţit cu lamă subţire şi se decorează cu frişcă, ciocolata sau orice îti face plăcere.

Trucuri

  • Poţi pune stafide sau bucăţele de fructe confiate în compoziţie.
  • Poţi înlocui o lingură de făină cu pudră de cacao. Alege o cacao cu foarte puţină grasime.
  • Poţi pune în prajitură scorţişoasă. Aroma, gustul şi culoarea sunt fantastice!
  • Poţi face prajitura în două culori: alb şi negru.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus