Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete inspirate din filme

Retete inspirate din filme

Cineva spunea că dragostea trece prin stomac, vă lansăm o dublă invitație, filme și rețete delicioase din aceste producții mai vechi sau mai noi, perfecte pentru a fi încercate și apoi degustate.

Smochine cu prosciutto și brânză de capră

Ingrediente

  • 8 smochine
  • 150 g brânză de capră
  • 4 felii de prosciutto
  • miere
  • cimbru proaspăt
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Spală smochinele sub jet de apă rece, șterge-le cu un prosop de hârtie și crestează-le în patru.

Așază-le direct pe platou și deschide-le ușor cu degetele.

Taie brânza bucăți și feliază potrivit șunca prosciutto.

Pune în fiecare smochină brânză de capră și șuncă, stropește-le cu miere, garnisește-le cu cimbru proaspăt și piper proaspăt măcinat.

Iubire neîmplinită

Pentru prima oară, Penélope Cruz și Javier Bardem au jucat în 1992, în acest film romantic, fierbinte și plin de pasiune. Tocmai perfect pentru o seară în doi.

Minitarte cu ratatouille

Ingrediente

  • 300 g aluat foitaj
  • 1 ou
  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 4 roșii cherry
  • 1 ceapă roșie
  • 1 cățel de usturoi
  • rozmarin,
  • cimbru
  • ulei de măsline
  • piper măcinat,
  • sare

Mod de preparare

Întinde aluatul pe masa înfăinată și decupează discuri pe dimensiunea formelor de copt. Pune-le în formele de minitarte, acoperă-le cu o folie și cu boabe de fasole sau orez și dă-le la cuptor un sfert de oră. Îndepărtează boabele și folia, unge aluatul cu ou bătut și mai dă la cuptor alte 10 minute.

Între timp, spală legumele și feliază vânăta, dovlecelul și ardeii. Taie roșiile în jumătăți, ceapa în opt, usturoiul felii subțiri și rumenește-le în uleiul de măsline. Presară la final rozmarin, cimbru, sare și piper după gust.

Umple minitartele cu amestecul de legume și, opțional, rade brânză deasupra. Servește-le imediat.

Ratatouille

Un șoricel simpatic visează să devină bucătar în acest film de animație premiat cu o statuetă Oscar. Pornit în această aventură, Rémy descoperă adevăratul sens al aventurii, prieteniei și familiei.

Trufe cu chili

Ingrediente

  • 300 g ciocolată
  • 40 g cacao
  • 1 ardei iute uscat (chili)
  • 150 ml smântână pentru frișcă
  • 60 g miere
  • 70 g unt (80% grăsime)
  • 50 ml lichior de vișine (kirsch)

Mod de preparare

Pisează ardeiul iute. Pune smântâna pe foc împreună cu mierea și untul și încălzește-le până la temperatura de fierbere. Adaugă o lingură cu praf de chili și dă deoparte. După ce s-a răcorit, adaugă restul de ardei iute.

Topește la bain-marie ciocolata și încorporeaz-o treptat în amestecul de smântână. La final, toarnă lichiorul și amestecă bine cu mixerul, până când obții o compoziţie foarte fină.

Dă-o la rece și, după ce s-a întărit cât să fie manevrată cu ușurință, modelează cu lingurița trufe pe care le tăvălești prin cacaua cernută. Ține-le la rece până în momentul servirii.

Ciocolată cu dragoste

Juliette Binoche şi Johnny Depp sunt eroii acestei fabule comice despre modul în care degustarea plăcerilor vieții poate schimba o persoană, o relație, dar și un oraș.

Articol preluat din ediția de februarie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Sursa foto: Fotolia


Lasă un răspuns

Sus