Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Salata cu piept de curcan

Salata cu piept de curcan

sașlata curcan

Vrei să prepari ceva rapid, ideal pentru orice moment al zilei și care să-ți ofere vitamine, nutrienți și antioxidanți? Optează pentru salată cu piept de curcan!

Nr. porții: 6
Timp de preparare: 35 minute
Dificultate: simplă
Calorii: 450Kcal

Ingrediente

300 g piept de curcan
2 linguri de ulei de măsline
2 felii de pâine toast
1 salată verde mare
4 roșii
1 legătură de ridichi
1 ceapă sau 1 legătură de ceapă verde
100 g măsline verzi
100 g cașcaval
3 linguri de maioneză
200 g iaurt dietetic
1 cățel de usturoi
1 lingură oțet
condimente pentru carne de pasăre
câteva frunze de pătrunjel
sare

Încearcă și: Salată cu dovleac

Mod de preparare

1. Spală carnea și pune-o pe un șervet absorbant. Presară condimente pentru carne de pasăre și tai-o în fâșii. Frige carnea la foc mic, într-o tigaie de teflon, timp de 4-5 minute, întorcând-o pe toate părțile. După ce se răcește, tai-o în cuburi.
2. Taie pâinea în cubulețe și prăjește-le în uleiul de măsline până ce devin aurii.
3. Spală frunzele de salată, iar după ce s-au scurs, rupe-le în fâșii. Spală și curăță legumele rămase. Taie roșiile și ridichile în felii, iar cașcavalul în cubulețe. Pune într-un bol ingredientele pregătite anterior.
4. Pentru dressing, zdrobește usturoiul și mărunțește ceapa. Amestecă-le cu maioneza, iaurtul, oțetul. Pune sare și piper după gust. Toarnă dressingul peste salată și las-o zece minute la rece. Înainte de a o servi, presară frunze de pătrunjel.

Sugestie

Dacă ești vegetariană sau nu ai poftă de carne, înlocuiește-o cu ciuperci sotate sau cu fâșii de ton. Poți adăuga și porumb dulce din conservă.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.36/2014
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: © teressa – Fotolia


Lasă un răspuns

Sus