Salată cu piept de curcan

Salată cu piept de curcan

Vrei să prepari ceva rapid, ideal pentru orice moment al zilei și care să-ți ofere vitamine, nutrienți și antioxidanți? Optează pentru salată cu piept de curcan!

Nr. porții: 6
Timp de preparare: 35 minute
Dificultate: simplă
Calorii: 450Kcal

Ingrediente

300 g piept de curcan
2 linguri de ulei de măsline
2 felii de pâine toast
1 salată verde mare
4 roșii
1 legătură de ridichi
1 ceapă sau 1 legătură de ceapă verde
100 g măsline verzi
100 g cașcaval
3 linguri de maioneză
200 g iaurt dietetic
1 cățel de usturoi
1 lingură oțet
condimente pentru carne de pasăre
câteva frunze de pătrunjel
sare

Încearcă și: Salată cu dovleac

Mod de preparare

1. Spală carnea și pune-o pe un șervet absorbant. Presară condimente pentru carne de pasăre și tai-o în fâșii. Frige carnea la foc mic, într-o tigaie de teflon, timp de 4-5 minute, întorcând-o pe toate părțile. După ce se răcește, tai-o în cuburi.
2. Taie pâinea în cubulețe și prăjește-le în uleiul de măsline până ce devin aurii.
3. Spală frunzele de salată, iar după ce s-au scurs, rupe-le în fâșii. Spală și curăță legumele rămase. Taie roșiile și ridichile în felii, iar cașcavalul în cubulețe. Pune într-un bol ingredientele pregătite anterior.
4. Pentru dressing, zdrobește usturoiul și mărunțește ceapa. Amestecă-le cu maioneza, iaurtul, oțetul. Pune sare și piper după gust. Toarnă dressingul peste salată și las-o zece minute la rece. Înainte de a o servi, presară frunze de pătrunjel.

Sugestie

Dacă ești vegetariană sau nu ai poftă de carne, înlocuiește-o cu ciuperci sotate sau cu fâșii de ton. Poți adăuga și porumb dulce din conservă.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.36/2014
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: © teressa – Fotolia

Urmăriți-ne și pe:
Cele mai citite
Avatar photoDe Andreea Vasile | 16 decembrie 2025
De Andreea Vasile | 16 decembrie 2025

Prietenia e despre oamenii care știu să te facă să râzi, care te înțeleg fără explicații și alături de care timpul zboară. Unele conexiuni vin complet neașteptat și parcă se potrivesc perfect, chiar dacă la prima vedere nu ai fi zis că ar avea ceva în comun. Zodiacul ne poate da câteva indicii despre aceste […]

Citeste mai mult
De Corina Matei | 01 septembrie 2017
De Corina Matei | 01 septembrie 2017

Femeile nu aruncau tărâțele de grâu rămase de la moară. Le luau acasă, pentru borș și hrana animalelor. După o perioadă lungă de desconsiderare, tărâțele au revenit la modă. Tărâțele proaspete (aproape de orice fel) conţin belșug de vitamine din complexul B (B1, B2, B5, B6, B12), vitaminele D, E şi PP, dar şi mult magneziu, […]

Citeste mai mult
Abonează-te la canalul nostru de Whatsapp