Supa crema de pastarnac

Supa crema de pastarnac

Supă cremă de păstârnac

Ingrediente

  • 2 – 3 cartofi potriviți
  • 4-6 rădăcini mari de păstârnac
  • un dovlecel mic
  • un sfert de varză albă
  • 2 cepe
  • un cățel de usturoi
  • sare și piper
  • o lingură de unt
  • două linguri ulei
  • o cană de lapte
  • mărar verde tocat mărunt

Mod de preparare
Curăță toate legumele. Toacă ceapa și usturoiul. Pune-le la călit cu o lingură de ulei. Pune un praf de sare și adaugă păstârnacul tăiat felii, varza tăiată fideluță și dovlecelul bucățele. Lasă legumele să se înăbușe circa 10 minute.
Pune 1,5 litri apă la fiert. Când clocotește, pune cartofii tăiați bucățele și adaugă tot amestecul de legume călite. Fierbe supa la foc mic, cu capac, circa 20 de minute.
Cu un blender vertical, transformă supa în cremă. Adaugă laptele, bucățica de unt și mărarul. Potrivește de sare și piper.
Lasă delicioasa supă cremă de păstârnac să mai dea în clocot și apoi servește-o cu bucățele de pâine prăjită. Poftă bună!
Foto: Image courtesy of rakratchada torsap/ FreeDigitalPhotos.net
Sursa: revista MAMI, iunie 2015

Urmăriți-ne și pe:
Cele mai citite
Avatar photoDe Andreea Vasile | 16 decembrie 2025
De Andreea Vasile | 16 decembrie 2025

Prietenia e despre oamenii care știu să te facă să râzi, care te înțeleg fără explicații și alături de care timpul zboară. Unele conexiuni vin complet neașteptat și parcă se potrivesc perfect, chiar dacă la prima vedere nu ai fi zis că ar avea ceva în comun. Zodiacul ne poate da câteva indicii despre aceste […]

Citeste mai mult
De Corina Matei | 01 septembrie 2017
De Corina Matei | 01 septembrie 2017

Femeile nu aruncau tărâțele de grâu rămase de la moară. Le luau acasă, pentru borș și hrana animalelor. După o perioadă lungă de desconsiderare, tărâțele au revenit la modă. Tărâțele proaspete (aproape de orice fel) conţin belșug de vitamine din complexul B (B1, B2, B5, B6, B12), vitaminele D, E şi PP, dar şi mult magneziu, […]

Citeste mai mult
Abonează-te la canalul nostru de Whatsapp