Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Supa crema de pastarnac. O reteta frantuzeasca

Supa crema de pastarnac. O reteta frantuzeasca

Supa crema de pastarnac este o supa inedita, dupa o reteta frantuzeasca. Supa crema de pastarnac este fina, foarte aromata si extrem de gustoasa. Nu se face greu, iar pastarnacul este pe toate drumurile in aceasta perioada. Din ingrediente rezulta 4-6 portii. Poti face supa in varianta „de dulce” sau de post, in funstie de unele ingrediente. Este perfecta servita cu crutoane din pana prajita sau cu felii subtirii de morcob rumenite bine in ulei, pentru un plus de culoare si aroma.

Ingrediente

2-3 cartofi potriviti
4-6 radacini mari de pastarnac
Un dovlecel mic
Un sfert de varza alba
2 cepe
Un catel de usturoi
Sare, piper, o lingura de unt (sau grasime vegetala), doua linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui
O cana cu lapte (se poate inlocui cu lapte de soia dar merge doarte bine si fara)
Marar verde tocat marunt

Preparare pentru supa crema de pastarnac

→ Curata toate legumele. Toaca ceapa si usturoiul. Pune-le la calit cu o lingura de ulei. Pune un praf de sare si adauga pastarnacul taiat in felii, varza taiata fideluta si dovlecelul bucatele. Lasa toate legumele sa se inabuse circa 10 minute.
→ Pune 1,5 litri de apa la fiert. Cand clocoteste pune cartofii taiati in bucatele si adauga tot amestecul de legume calite. → Fierbe supa la foc mic, cu capac, circa 20 de minute.
→ Cu un blender vertical trasforma supa in crema.
→ Adauga laptele, bucatica de unt si mararul. Potriveste de sare si piper.
→ Lasa supa de pastarnac sa mai traga un clocot si o poti servi cu bucatele de paine prajita, cu felii de morcov rumenite sau cu sunculita bine prajita.
→ Poti aduce supa la consistenta care iti place adaugand mai mult sau mai putin lapte sau apa.

Afla totul despre cat de buna este aceasta leguma AICI

Sursa foto: pixabay.com

 




Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus