Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Supaă de roșii din trei ingrediente

Supaă de roșii din trei ingrediente

Este cea mai bună supă de roșii din câte ai mâncat vreodată, o supă de roșii este tot ce-ți poți dorii.

Ai nevoie de o ceapă, roșii și o cană de smântâna subțire. Mai punem pe listă alături de cele trei ingrediente sare, piper, puțin ulei de măsline, câteva fire de busuioc verde dacă ai (dacă nu pătrunjel).

Supă este delicioasă cu roșii proaspete, dar merge foarte bine și cu roșii în suc propriu.

Cum faci supă de roșii din trei ingrediente? Toci mare o ceapă galbenă, sau două-trei mai mici și le pui la călit cu puțin ulei și un praf de sare într-o oală încăpatoare. Roșiile proaspete se tăie în două și se pun pe hârtie de copt la cuptor, la foc potrivit, pentru 30-40 de minute. Când a trecut timpul pune roșiile și sucul eventual lăsat peste ceapă călită, adaugă smântâna și două-trei căni de apă. Acoperă și lasă să fiarbă circa 20 de minute la foc mic. Cu un blender vertical transformă totul în cremă. Mai pune apă dacă este prea groasa, potrivește de sare și piper, și gata!

Dacă nu ai roșii proaspete poți pune roșii în suc propriu din conserve. Că să reproduci gustul roșiilor coapte pune tot conținutul de la două-trei cutii de roșii în suc propriu într-un vas cu fundul foarte gros în care ai caramelizat înainte o lingură de zahăr. Pune roșiile și ține totul pe foc pentru 10-15 minute, amestecând ușor. Apoi pune roșiile peste ceapă călită, adaugă smântâna și ai grijă la cantitatea de apă adaugată pentru a ajunge la consistență ideală, dat fiind faptul că în acest caz supă este, din prima, mult mai lichidă. La final tot cu blenderul desăvârșești supă. În supă mai poți pune cimbru și-un un cățel de usturoi. Să nu spui că nu-s trei ingrediente … de bază!

Este fabuloasă și într-un caz și altul. Pe cuvântul meu!

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns