Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tarta cu branza – cheesecake simplu si bun

Tarta cu branza – cheesecake simplu si bun

Se spune că această tartă cu cea mai banala și mai comună brânză de vaci, este cea mai bună tartă cu brânză din lume! Este moale, cremoasă, pufoasă și parfumata. Este formată din trei straturi. Un blat crocant și dulce, un strat de spumă de brânză dulce și o glazură de fructe la care poți renunța vara, de dragul fructelor proaspete.

Ingrediente

Pentru blat:
Trei foi de napolitane (sau biscuiți uscați și foarte fini sau fulgi de porumb de foarte bună calitate – sau un amestec din toate acestea, în limita a 250 de grame)€€, 100 de grame de unt nesărat, trei linguri de zahăr pudră.

Pentru umplutura:
500 de grame de brânză de vaci proaspătă, dulce și foarte bine scursă
200 de grame de smântâna
10 albușuri
Două linguri de amidon
12 linguri de zahăr
Coaja de la o lămâie, rasă fin și/sau un baton de vanilie.

Preparare

→ Sfărâmă foile de napolitane, biscutii sau fulgii de porumb până se fac că un pesmet. Adaugă zahărul pudră, amestecă și adaugă untul topit. Amesteca bine. P€‚une combinația pe fundul unei tavi cu pereți detașabili (cu diametul de 20 centimetrii€€, și ridică puțin blatul și pe pereții tăvii. Pune tava în congelator cât se prepară umplutura.
→ Brânza de vaci se bate bine cu mixerul până devine spumoasă și fină. Adaugă alternativ o lingură de zahăr și una două de smântână pâna ce se termină. Omogenizează bine.
→ Pune pe rând câte un albuș și amestecă bine după fiecare. Albușurile nu trebuie bătute înainte.
→ După cinci albușuri adăugate în compoziție, pune amidonul, omogenizează bine și adaugă și resul de albușuri.
→ Pune coaja de lămâie.
→ Pune compoziția peste blat și coace totul la foc mic, în cutorul încins înainte, pentru 40-50 de minute.
→ Tarta este gata când este fermă la atingere, dar mijlocul este încă moale. Se va întări după ce se răcește.
→ Se scoate din tava numai după ce este perfect rece, cel mai bine a doua zi.
→ Se poate servi simplă, cu fructe proaspete sau cu siropuri de fructe.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver


Lasă un răspuns

Sus