Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tarta cu ciuperci

Tarta cu ciuperci

Tartele sunt printre preferatele mele, iar tarta cu ciupeci este cap de lista. Aceasta reteta am facut-o de nenumarate ori si de fiecare data succesul a fost garantat. Se face simplu, este buna si rece si calda si este perfecta si la cina, si la pranz, dar si pe fuga, dimineata. Ingredientele sunt pentru o tava rotunda cu diametrul de 30 de centimetri, dar daca multiplici ingredientele cu 1/2 este suficienta pentru o tava clasica de aragaz. Nu te teme, nu ramane nemancata!

Ingrediente pentru blattarta-ciuperci-2

250 de grame de faina
125 de grame de unt
1 ou mare
Sare, piper si o mana buna de seminte de floarea soarelui necoapte

Ingrediente pentru umplutura

700 de grame de ciuperci
1-2 catei de usturoi
2-3 linguri de ulei si o felie subtire de unt
2 oua
100 de grame de smantana
100 de grame de cascaval
Nucsoara rasa, sare si piper
Doua linguri de pesmet din paine prajita

Preparare

→ Untul moale se amesteca cu faina si sarea, cu mana, pana rezulta un aluat nisipos. Adauga seminte de floarea soarelui si oul si amesteca, tot cu mana, pana iese un aluat omogen.
→ Intinde aluatul in tava pentru copt, unsa putin cu unt, si da tava la rece pentru 30 de minute. Ridica aluatul astfel incat sa treaca de marginea tavii, ca sa o poti intoarce pe margine peste umplutura.
→ Curata ciupercile si taie-le in bucati mari. Pune in tigaie untul si uleiul, adauga ciupercile si caleste-le cateva minute la foc iute. Adauga usturoiul tocat marunt si contina sa le calesti pana se inmoaie ciupercile, timp de 10 minute.
→ Da deoparte ciupercile, pune peste ele pesmetul si amesteca. Acesta o sa absoarba scul si o sa imbrace ciupercile, pastrand gustul fara sa se simta la final in tarta cu ciuperci. Pune sare si piper si un varf de cutit de nucsoara.
→ Bate ouale ca pentru omleta si adauga smantana. Bate bine pana ce totul se omogenizeaza.
→ Pune ciupercile peste aluat si deasupra lor, cu lingura, astfel incat sa repartizezi uniform, amestecul de oua cu smantana.
→ Pune deasupra branza rasa, indoaie marginile de aluat peste tarta cu ciuperci, unge marginea cu putin ulei si da tarta cu ciuperci la copt timp de 35-45 de minute.
→ Cand e gata, se taie, dar dupa ce se racoreste putin si se manaca calda, nu fierbinte, ca sa-i simti bine aroma

Tarta cu ciuperci este delicioasa!

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos


Lasă un răspuns

Sus