Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

 

Aceasta este o reteta dupa care poti sa faci orice fel de tarta cu fructe. Poti sa folosesti fructe de sezon sau combinatii exotice sau fructe colorate diferit. Merge la fel de bine si cu un singur fruct, dar si traditionalele mere si pere.

Daca vrei sa impresionezi combina pentru aceasta tarta cu fructe capsune cu kiwi, mango cu ananas, banane si afine, ananas si struguri. Totul depinde de imaginatia ta si de fructele pe care le ai la dispozitie. Tarta cu fructe se face usor, iar indemnul meu este sa faci in casa aluatul pentru ca este infinit mai bun decat cel gata preparat.

Incearca si tarta cu struguri

Ingrediente pentru 6-8 portii:

Pentru blat:

  • 300 grame faina
  • trei linguri cu zahar
  • un varf de cutit de sare
  • 150 de grame de unt
  • cateva linguri de apa foarte rece

Pentru crema

  • 250 mililitri de lapte
  • trei oua mari
  • patru linguri de zahar
  • doua de faina
  • 50 de grame de unt
  • coaja de la doua lamai


Topping de fructe circa 250-300 de grame de fructe

 

Pasul 1: Blatul. Amesteca untul moale, faina, zaharul si ouale. Rezulte un aluat sfaramicios. Adauga apa rece. Framanta-l putin si fa o minge, apoi o foaie rotunda pe dimensiunea tavei de copt. Aseaza aluatul in tava. Tine-l la rece vreo 30 de minute. Tava nu se unge. Coace blatul, circa 10-15 minute la foc potrivit. Inteapa blatul din loc in loc.

Pasul 2: Prepara crema. Amesteca ouale integi cu zaharul, pana se fac o crema. Adauga faina. Amesteca. Adauga lapte cald, amesteca si pe foc foarte mic. Amesteca sa nu fac cocoloase. Adauga coaja de lamaie. Tine crema pe foc pana devine densa. Da deoparte si adauga untul. Omogenizeaza si lasa crema la rece pentru o ora-doua.

Pasul 3:  Aranjarea. Rastoarna crema in blatul copt. Aseaza cat mai des unele langa altele fructe bucatele sau intregi (struguri, zmeura, afine), sau felii. Poti acoperii fructele cu gelatina (un plic de granule topit in apa), folosind o pensula de bucatarie. Fructele se vor pastra aspectoase mai mult timp. Daca servesti imediat, renunta la gelatina.

Trucuri si sfaturi:

– poti face mai mult aluat pe care sa-l pastrezi la congelator; blatul copt poate fi pastrat la lor rece si uscat (nu in frigider), doua-trei zile.
– poti pune fructe in crema nu doar deasupra ei; se preteaza fructe mici si intregi (struguri, afine, mure);
– poti face din aluat si tarte mici in forme individuale.

Incearca si tarta cu fructe de padure si migdale

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus